avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat 90 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat 90 zile

Am permisul suspendat pentru 90 zile. Contraventie consum alcool. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa dau examen si sa scurtez perioada de suspendare la 30 zile?
Cand se poate sustine examenul?
Acestea sunt conditiile pentru a putea sustine examenul:

Art. 221. - (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin un an inainte de savarsirea faptei;
c) in ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) in ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca:
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit ca a condus vehiculul in timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune.

Ziua in care se desfasoara examenul se stabileste de catre Politie.
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
Marian Senchiu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am baut mai pot da examen de redobandire? popavlm popavlm Am un prieten care a fost pins la volan sub influenta bauturilor alcoolice avand o concentratie de 0,33 la mie. Mai poate sa dea examen de redobandire si cat i ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto gabriel_gabyyy24@yahoo.com gabriel_gabyyy24@yahoo.com mi-a fost suspendat permisul auto pe termen de 90 zile.Am depus contestie la judecatorie dupa care la termenul de judecare, contestatia mi-a fost respinsa. ... (vezi toată discuția)
Suspendare cornel57 cornel57 in ianuarie 2013 pentru depasire de viteza mi s-a suspendat permisul pentru 3 luni,am scos certificat de grefa, in luna martie 2013 tot pentru depasire de ... (vezi toată discuția)