avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce acte, documente imi trebuie pentru a trimite ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce acte, documente imi trebuie pentru a trimite muncitori in Italia? Formularul A1 nu il pot obtine? Delegatie sau detasare?


Luna trecuta am deschids o firma de prestari servicii- Curatenie-si personal hotelier acestestea deoarece am posibilitatea de a face un contract cu doua hoteluri firme din Italia ,pentru Cameriste -Belboy- Personal curatenie-Ospatari,Bucatari
.In cateva zile firma a fost inregistrata, la Registrul Comertului la Anaf, totul

Deja am 6 persoane calificate profesional care vor sa mearga la munca in italia Care sunt sansele si in ce conditii pot obtine formularul A1. pentru fiecare muncitor pentru Sunt la inceput de drum doresc a fii cu absolut toate actele in regula
. Care sunt documentele legale pentru a putea detasa sau delega muncitori romani in Republica Italiana (.UE )
PRECIZARE. Formularul A1 -
Pentru o societate nou infiintata ? Cum se poate obtine Formularul A1 ? Cat si celelalte documente
Care este procedura si ce documente imi trebuie ?
Va rog daca aveti amabilitatea de a raspunde scris.
PRECIZEZ CA AM INCERCAT SA INTREB VERBAL LA CASA DE PENSII - RASPUNSUL VERBAL A FOST NU SE POATE PENTRU CA NU AM AVUT ACTIVITATE. Am explicat ca firma va avea totul legal in cel ma scurt timp. NU AM
Cum este mai bine delegatie sau detasare ?
PRIMIT NICI UN RASPUNS SERIOS !

Cu deosebita stima, 22.04.2014

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:26, 10 Februarie 2017
1. Formularul A1 este emis de Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale
Potrivit prevederilor legale în vigoare lucrătorii trimişi să lucreze în străinătate trebuie să dovedească caracterul de asigurat.
Prin formularul A1 „Certificat cu privire la legislaţia aplicabilă“ se dovedeşte caracterul de asigurat al persoanei detaşate, astfel încît, o persoană să nu fie supusă în acelaşi timp ambelor legislaţii de securitate socială sau, să nu-i fie aplicată niciuna dintre cele două legislaţii. Lucrătorul care primeşte un astfel de certificat poate dovedi cu el apartenenţa la sistemul român de asigurări sociale.
Cererea pentru eliberarea formularului A1 se completează de către angajator pentru unul sau mai mulţi salariaţi care vor fi detaşaţi şi se depune la C.N.P.A.S. cu 30 de zile calendaristice înainte de începerea perioadei de detaşare.

În vederea eliberării formularului A1 este necesar un dosar care trebuie să cuprindă certificatul de atestare fiscală din care să rezulte că angajatorul nu are datorii la bugetul de stat la data solicitării formularului, adeverinţă privind stagiul de cotizare realizat în ultimile 12 luni, emisă de casa judeţeană de pensii pentru fiecare angajat detaşat, ultima situaţie financiară a angajatorului, copie a certificatului de înregistrare fiscală, contractul individual de muncă înregistrat la I.T.M. pentru angajatul care urmează a fi detaşat, adeverinţă de la I.T.M. din care să rezulte numărul de salariaţi, certificatul constatator emis de O.N.R.C. în luna în curs contractul tradus încheiat între angajatorul din România şi angajatorul din statul de ocupare.

Vedeti si :
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...

2. In cazul in care salariatul urmeaza sa isi desfasoare activitatea in strainatate, angajatorul are obligatia de a-i comunica in timp util, inainte de plecare, informatii referitoare la:
a) durata perioadei de munca ce urmeaza sa fie prestata in strainatate;
b) moneda in care vor fi platite drepturile salariale, precum si modalitatile de plata;
c) prestatiile in bani si/sau in natura aferente desfasurarii activitatii in strainatate;
d) conditiile de clima;
e) reglementarile principale din legislatia muncii din acea tara;
f) obiceiurile locului a caror nerespectare i-ar pune in pericol viata, libertatea sau siguranta personala;
g) conditiile de repatriere a lucratorului, dupa caz.

Aceste informatii trebuie sa se regaseasca in continutul unui act aditional la c.i.m.

3. Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.

4. Formularul A1 se solicita numai in cazul detasarii lucratorilor romani pe teritoriul UE .
Pentru delegare nu se solicita acest formular.

Eu am facut un contract cu firma din Italia,2 hoteluri din Rimini pentru a detasa 18 persoane,Bucatari ,Belboy,Cameriste,Personal curatenie plaja. Pana acum nu am avut angajati .Firma este nou infiintata de circa 3 saptamani. Spre exemplu Personalul pentru curatenie plaja nu a lucrat efectiv in ultimul an si nu are stagiul de cotizare pe ultimile 12 luni. Ce trebuie sa fac ? si ar mai fiii ceva Cei din italia vor platii salariile, le asigura cazarea. Eu in Romania mai trebuie sa le dau salarii? Va rog dat un raspuns la obiect care sunt pasii legali. Pentru ca nu vreau sa calc pe bec.Vreau totul legal si curat
Buna ziua!! vreau sa deleg in franta 4 angajati pentru 7 zile,pentru transport tamplarie si montaj . Am vazut ca nu am nevoie de A1. Puteti sa-mi spuneti de ce acte mai am nevoie? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2017
Ioana Iordache, Consultant resurse umane
Formularul A1 se solicita numai in caz de detasare ... pentru delegare , trebuie sa vedeti ce documente sunt necesare in Franta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente trebuie intocmite intre firme? encornel encornel buna ziua am un srl si vreau sa colaborez cu o firma straina. angajez personal pe firma mea pt firma straina. ce documente trebuie intocmite intre ... (vezi toată discuția)
Detasare pe baza formularului a1 nicostaicu nicostaicu Buna seara Va rog daca ma poate ajuta cineva referotor la detasarea angajatilor pe baza formularului A1? O firma cu sediul in Romania, detaseaza oameni pe ... (vezi toată discuția)
Detasarea din romania in luxemburg ContSters327883 ContSters327883 in baza carui act facem o detasare in Luxemburg-UE? ce reprezinta formularul A1? pe ce perioada si cum intocmim actul aferent detasarii? poate fi pastrat ... (vezi toată discuția)