avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare titular contract inchiriere ANL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare titular contract inchiriere ANL

In timpul casatoriei cu fosta sotie ni s-a repartizat o garsoniera ANL, fosta sotie fiind titular de contract. Dupa divort, unde ambii am cerut garsoniera, aceasta i s-a atribuit fostei sotii pentru a locui acolo cu fiica noastra minora. Cu acea hotarare fosta sotie a mers la primarie si m-a scos pe mine din contract, unde apaream ca "sot".
Acum, fosta sotie vrea sa se mute si este de acord sa-mi cedeze mie contractul de inchiriere, pentru a locui acolo cu fiica noastra si apoi pentru a cumpara.
Am mers la primarie sa vad cum putem face dar mi s-a spus ca nu se poate, pentru ca ar inseamna sa incalce o hotarare judecatoreasca definitiva, necontestata.
Ce parere aveti? Ce pot face sa cumpar acea garsoniera?
Cel mai recent răspuns: ionut979 , utilizator 18:18, 26 Aprilie 2014
Si fiica dvs e inca minora ?
da, are 9 ani
Nu are nicio legatura hotararea cu faptul ca prin acordul titularului contratului de inchiriere, se cedeaza spatiul de la unul la altul. Pe acelasi principiu, ofiterii starii civile nu ar trebui sa ii recasatoreasca un cuplu care a divortat, ca doar n-o sa incalce o hot judecatoreasca.
Incercati s-o luati usor, intai sa va reintegrati in spatiu, apoi sa preluati contractul.
Daca nu vor nici asa, incercati prin instanta, sa cereti exercitarea autoritatii parintesti in comun, domiciliul copilului la dvs insa la aceeasi adresa, atribuirea beneficiului locuintei, toate astea le puteti stabili prin acord cu mama, acord pe care sa il depuneti in instanta. Pt atribuirea locuintei, va trebui sa citati si anl.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Multumesc mult pentru raspuns!
Am cerut acum 2 ani exercitarea autoritatii parintesti in comun si s-a aprobat.

O voi da in judecata pe fosta sotie, voi cere atribuirea beneficiului contractului anl si stabilirea domiciliului minorei la mine adica la anl, si apoi la primul termen voi merge impreuna cu fosta sotie si cu acordul redactat in 3 exemplare si vom cere instantei sa il consfinteasca?

Nu stiu cum sa cer citarea ANL-ului.

Alte discuții în legătură

Abandon copil ionut979 ionut979 buna ziua. am divortat in 2009. pana la divort locuiam cu fosta sotie si cu fetita noastra intr-o garsoniera primita de la anl, acele locuinte pt tineri in ... (vezi toată discuția)
Divorț, partaj vio_cris22 vio_cris22 Buna ziua! Locuiesc cu sotul intr un apartament ANL , eu fiind titularul de contract. Intentionez sa divortez dar nu stiu cum va fi cu locuinta , cine are ... (vezi toată discuția)
Se poate locui in apartament anl dupa divort? yrysesty yrysesty Buna seara!Locuiesc impreuna cu sotul si copilul intr-un apartament ANL,de aproape trei ani.Din pacate,va trebui sa divortam.Vom fi evacuati din apartament de ... (vezi toată discuția)