avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abandon copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abandon copil

buna ziua.
am divortat in 2009. pana la divort locuiam cu fosta sotie si cu fetita noastra intr-o garsoniera primita de la anl, acele locuinte pt tineri in chirie 5 ani. la divort am fost de acord amandoi ca cine primeste custodia copilului sa ramana in garsoniera. fosta sotie a primit custodia.
in 2012 am cerut custodie comuna si s-a admis, domiciliul fetitei ramanand insa tot la fosta.
in toata perioada aceasta, mama mea s-a ocupat de fetita, a luat-o de la scoala, i-a dat mancare, a facut temele cu ea, pt ca fosta lucreaza pana la 19.00 seara.
de o perioada fosta sotie si-a facut un iubit, si acum nu mai vrea copilul. l-a dat afara, cu tot cu haine si catel, si de atunci fetita noastra locuieste la mama mea, desi domiciliul il are la fosta.
as vrea sa cer in instanta custodia exclusiva a copilului, sau macar mutarea domiciliului la adresa mea. dar as vrea sa cer si garsoniera anl care i-a fost incredintata fostei deoarece i-a fost incredintat copilul-chiar asa scrie si in hotarare.
am sanse de castig?
multumesc,
Ave-ti sansa dar numai cu 1 sau 2 martori,deoarece copilul ia fost incredintat mamei,Succes
intrebarea este daca pot cere si garsoniera
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
ionut979, utilizator
la divort fostei sotii i-a fost atribuit beneficiul contractului de inchiriere al garsonierei anl deoarece i-a fost incredintata minora. hotararea de divort este definitiva si irevocabila.
acum, dupa ce fosta a dat copilul afara din casa si acesta locuieste acum cu mama mea, vreau sa cer sa-mi fie atribuit mie contractul cu anl, ca sa ma pot muta cu minora acolo.
adica vreau sa cer reincredintarea minorului, daca mai exista acest termen dupa noul cod civil, si atribuirea beneficiul contractului anl mie ca sa pot creste minora acolo. mentionez ca la divort am fost deacord amandoi ca cel caruia ii este incredintat copilul sa primeasca si garsoniera
Domnule Ionut, in instanta poti sa ceri tot ce vrei.
Important este sa ti se dea.
In orice caz, chiar in Biblie scrie: "Cere si ti se va da".
Domnule Martonze, multumesc pt raspuns.
Stiu ca pot sa cer.. voiam sa stiu si daca am sanse de castig

Alte discuții în legătură

Putere de lucru judecat? ionut979 ionut979 buna ziua. in urma divortului, fostei sotii i`a fost incredintat copilul si, ca urmare, i`a fost atribuit si beneficiul contractului de inchiriere pentru un ... (vezi toată discuția)
Modificare titular contract inchiriere anl ionut979 ionut979 In timpul casatoriei cu fosta sotie ni s-a repartizat o garsoniera ANL, fosta sotie fiind titular de contract. Dupa divort, unde ambii am cerut garsoniera, ... (vezi toată discuția)
Revendicare apartament anl pe baza preluarii custodiei copilului de la fosta sotie(ar fi posibil?) sariansari sariansari Buna ziua! In timpul casatoriei am primit cu chirie la stat (primarie) un apartament ANL eu fiind titular de contract. In urma divortului, acum 4 ani, ... (vezi toată discuția)