avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie la cerere
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie la cerere

Buna seara. As dori sa aflu daca pot iesi la pensie , la cerere ? Am 52 ani , 11 ani in campul muncii si am facut cerere pt crestere copil pt ambii copii , in ani diferiti. am stat cu fiecare 7 ani. As dori sa stiu daca cei 14 ani cat am stat cu copii , se calculeaza la pensie sau se adauga ca vechime la pensie ? Va multumesc anticipat Daniela P
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:30, 23 Aprilie 2014
1. - Legea 1/1970 , art.9, paragraful al doilea, spune ca “…beneficiază de vechime neîntreruptă în aceeaşi unitate salariata care a încetat activitatea fiind gravidă sau pentru a-şi creşte un copil pînă la împlinirea vîrstei de 7 ani.”
- Dar nu se spune nimic daca acesta perioada este sau nu stagiu de cotizare la pensie sau este macar perioada asimilata stagiului de cotizare.

2. De aceea ar fi bine sa va adresati Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP), pe e-mail, la: petitii.sesizari@cnpas.org


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 1/1970, art. 9, lit. k) - intrerupere contract de munca pentru crestere copil constantad constantad art.9 alin.2 Legea nr.1/1970 - In aceleasi conditii beneficiaza de vechime neintrerupta in aceeasi unitate salariata care a incetat activitatea fiind gravida ... (vezi toată discuția)
Intreruperea serviciului pentru cresterea copilului in perioada 1986-1988 cecilia_dorina cecilia_dorina Intreruperea serviciului pentru cresterea copiului pana la 6 ani in perioada 1986-1988 constituie vechime in munca? (vezi toată discuția)
Intrerupere pentru cresterea copilului mariusgmg mariusgmg intre anii 1981 si 1984 mama mea a intrerupt munca 3 ani pt cresterea mea,dar nu a platit contributie la stat deoarece nu a fost informata ca se putea ... (vezi toată discuția)