avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

In 1991 in urma aplicarii legii18 s-a reconstituit dreptul de proprietate , adica s-a dat pamamtul inapoi celor expropriati ,mai exact s-a inapoiat cate 10 ha de familie.
Prin familie ,in intelesul legii se intelege ,,sot ,sotie si copii care gospodareau
impreuna in momentul nationalizarii,,
In urma aplicarii legii 1/2000 s-a restituit diferenta de pana la 50 ha, inclusiv cota de siguranta care s-a oprit in 91 .
As dori o lamurire din partea celor care se pricep , de ce in 91 a fost emis titlu pe numele familiei (adica sot ,sotie +copii care practic nu erau casatoriti in momentul nationalizarii) , si in 2000 ,pe langa ,,familie,, au fost introdusi si copii care erau casatoriti ,deci aveau rol ,in momentul nationalizarii.

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral pleseaion pleseaion buna seara , bunicii din partea mamei au avut 6 copii, inclusiv mama. in momentul colectivizarii, primii trei erau casatoriti, aveau rol pe numele lor, ... (vezi toată discuția)
Legea 18 contra drept la mostenire! ronin2325 ronin2325 Poate o lege,fie ea si "speciala" sa anuleze dreptul la mostenire ancorat in Constitutie??Ma refer la Decizia nr 630/2007 publicata in M Of Nr 518 din ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune pleseaion pleseaion Buna ziua, vreau sa dezbat succesiune dupa mama, decedata in 2000, mentionez ca in 1991 nu a facut cerere ptr. pamantul agricol mostenit de la bunici ... (vezi toată discuția)