avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 18 contra Drept la mostenire!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 18 contra Drept la mostenire!

Poate o lege,fie ea si "speciala" sa anuleze dreptul la mostenire ancorat in Constitutie??Ma refer la Decizia nr 630/2007 publicata in M Of Nr 518 din 01.08.2007 care consfiinteste Legea Nr 18/91 si care printr-o trasatura de condei ii exclude pe cetatenii straini de la dreptul de mostenire in favoarea fostilor cooperatori..
Sa fi devenit Romania o tara a furtului legal??
Ce trebuie sa faca cetateanul strain?Sa-si reia cetatenia romana??Presupunind c-o face si pe asta mai este valabila cererea sa de restituire depusa ca strain acum X ani?
Cel mai recent răspuns: ronin2325 , utilizator 10:09, 28 Ianuarie 2008
ma tem ca nu mai este valabila cererea de reconstituire....adica ai putea cu un avocat bun pe civil si respectiv reconstituiri sa mergi ...la proces...dar la momentul legii constitutia inca nu zicea nik de strainii care puteau mosteni doar imobile constructii si imobile terenuri doar drept de superficie....daca nu ma insel :) so ...imi pare rau ...
Multumesc pentru raspuns..Cineva m-a "sfatuit" sa cedez dreptul meu litigios unui membru de familie cu cetatenie romana!Este asta o solutie??Pot ceda/dona etc drepturile mele sotiei??
PS.
Daca cineva crede ca ma poate ajuta va rog un mesaj privat
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2008
ronin2325, utilizator
Doneza-l. sfatul e bun ...dar mai departe avocatul ala specializat...multa rabdare...si un proces solid....si cine stie ...good luck! :)
ronin2325 a scris:
Poate o lege,fie ea si "speciala" sa anuleze dreptul la mostenire ancorat in Constitutie??

De la bun inceput (adica 1991) COnstitutia a prevazut ca straini nu pot dobandi dreptul de proprietate asupra terenurilor.
Vorbim de dreptul de mostenire si de proprietate...recunoscute amindoua in toate tarile civilizate.Constitutia s-a schimbat iar drepturile mentionate mai sus sunt cuprinse in noua Constitutie fara a face diferente intre romani sau straini..Cit despre legea 18 din timpul Iliescu..este jenanta..ca sa nu spun altfel.La fel ca si Hotarirea Curtii Constitutionale care defineste instalarea cooperatorilor pe pamintul altora ca fiind corecta.Sigur ca statul poate acorda cuiva un titlu sau o posesie dar pe un pamint cei apartine de drept!Statul nu poate lua ceva abuziv si da altcuiva dupa bunul plac emitind nu stiu ce lege!Nu stiu cum ati reactiona daca statul v-ar lua locuinta (in 2 minute) sau curtea si ar instala pe altcineva in ele iar voi ati ramine in strada sau ati lua drumul vestului..Usor de vorbit cind nu esti direct implicat..Vad ca s-a instalat puternic mentalitatea asta in Romania...Pacat.
Oricum va multumesc pentru ajutor

Alte discuții în legătură

Vizitatori forum ronin2325 ronin2325 Am o intrebare :Vin pe forumul asta si avocati consacrati?Specialisiti pe retrocedari?? PS. Rog sa ma contactati pe privat (vezi toată discuția)
Retrocedare de imobile nationalizate pentru cetateni straini f_karoly f_karoly Se poate retroceda imobile nationalizate unor cetateni straini care sunt mostenitorii unor persoane de cetatenie romaneasca a caror imobile au fost ... (vezi toată discuția)
NaȚionalizare teren cimitir Lisonelta400 Lisonelta400 Pe timpuri locurile de veci nu se concesionau , ci se cumpărau. Comuniștii au naționalizat terenurile oamenilor, pe care oamenii le-au cumparat în ... (vezi toată discuția)