avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie proces verbal de contraventie, pareri...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie proces verbal de contraventie, pareri...

Buna seara,ieri mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile+amenda 340 lei pe motiv ca nu am respectat semnificatia indicatorului STOP si am patruns pe drumul cu prioritate fara ca eu sa acord prioritate unui autoturism...am fost filmat de aparatul radar care era la peste 500 de metri de locul unde eu am facut incadrarea,pe filmare se vede clar cum opresc masina la indicatorul STOP pentru a ma asigura bineinteles si intru pe drumul prioritar fara probleme iar la scurt timp dupa incadrare vine o masina in viteza mare si ma depaseste...in momentul in care m-a depasit l-a luat radarul la viteza de 87 km/h in localitate si am fost trasi amandoi pe dreapta,el a fost amendat pentru ca circula cu 87 km/h in localitate iar eu pentru ca nu i-as fi acordat prioritate...problema e ca eu am oprit la STOP si asa se vede si pe inregistrarea de pe aparatul radar si m-am asigurat(doar de aceea am oprit in loc),am vazut masina care circula pe drumul cu prioritate dar distanta mi-a permis sa efectuez incadrarea in mod normal fara ca el sa franeze sau ceva de genu...acum vin si va intreb daca am vreo sansa sa castig la contestarea procesului verbal tinand cont ca eu am apreciat corect distanta dar agentul imi spune ca eu nu am radar sa demonstrez asta...pana la urma radarul filma de la peste 500 de metri deci pe filmare nu ai cum sa determini distanta care era intre mine si celalalt autoturism si in scurt timp m-a depasit cu 87 de km/h asa ca eu ma simt nevinovat si as vrea sa imi spuneti daca as avea vreo sansa la contestare...multumesc
flo1990b a scris:

Buna seara,ieri mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile+amenda 340 lei pe motiv ca nu am respectat semnificatia indicatorului STOP si am patruns pe drumul cu prioritate fara ca eu sa acord prioritate unui autoturism...am fost filmat de aparatul radar care era la peste 500 de metri de locul unde eu am facut incadrarea,pe filmare se vede clar cum opresc masina la indicatorul STOP pentru a ma asigura bineinteles si intru pe drumul prioritar fara probleme iar la scurt timp dupa incadrare vine o masina in viteza mare si ma depaseste...in momentul in care m-a depasit l-a luat radarul la viteza de 87 km/h in localitate si am fost trasi amandoi pe dreapta,el a fost amendat pentru ca circula cu 87 km/h in localitate iar eu pentru ca nu i-as fi acordat prioritate...problema e ca eu am oprit la STOP si asa se vede si pe inregistrarea de pe aparatul radar si m-am asigurat(doar de aceea am oprit in loc),am vazut masina care circula pe drumul cu prioritate dar distanta mi-a permis sa efectuez incadrarea in mod normal fara ca el sa franeze sau ceva de genu...acum vin si va intreb daca am vreo sansa sa castig la contestarea procesului verbal tinand cont ca eu am apreciat corect distanta dar agentul imi spune ca eu nu am radar sa demonstrez asta...pana la urma radarul filma de la peste 500 de metri deci pe filmare nu ai cum sa determini distanta care era intre mine si celalalt autoturism si in scurt timp m-a depasit cu 87 de km/h asa ca eu ma simt nevinovat si as vrea sa imi spuneti daca as avea vreo sansa la contestare...multumesc

Faptul ca ati oprit la STOP, nu are nicio relevanta, dvs, ati fost sanctionat pentru neacordare de prioritate - puteati avea "cedeaza trecerea", cand nu erati obligat sa opriti, dar tot trebuia sa acordati prioritate -. Daca nu opreati la STOP, era doar o abatere in plus.
A acorda prioritate unui alt participant la trafic inseamna un astfel de comportament incat, pentru el, este ca si cum dvs. nu ati fi existat. Dar dvs. recunoasteti ca, la scurt timp dupa ce v-ati incadrat pe drumul cu prioritate, cel din spate a trebuit sa va depaseasca, deci l-ati jenat. Si numai faptul ca drumul era liber, si a putut sa efectueze o manevra de depasire, la facut sa evite franarea. Faptul ca el depasise viteza legala, este alta treaba, si a fost sanctionat pentru asta; putea chiar sa se dezvinovateasca si el ca a fost nevoit sa accelereze ca sa nu va loveasca, ca nu i-ati acordat prioritate. Sau vreti sa spuneti ca, daca avea 50 Km/h, nu ar fi trebuit nici macar sa atinga frana?
Cineva pe aceasta lista povestea ca odata, intrand in intersectie, pierzand prioritatea, din stanga venea o coloana, avea timp sa treaca lejer numai ca, odata intrat in intersectie, un istet, depasind coloana, pe linie continua, l-a lovit dincolo de axul drumului. Si a pierdut in instanta: i s-a spus ca, indiferent de ce contraventie a facut celalalt, el nu a acordat prioritate.
Puteti face contestatie, nu va costa nimic, puteti sa le puneti intrebarile astea "incuietoare" care vi se sugereaza, dar eu cred ca nu aveti nicio sansa. Daca politia prezinta filmul, din el reiese clar ca celalat a trebuit sa faca o manevra de evitare a dvs.
Evident, eu nu am fost acolo, nu am vazut filmul, discutam in termeni de "departe", "aproape", "distanta mare", etc. Eu va urez succes!

@silviu_n PV-ul e scris de un nene care nu e dumnezeu pe pământ. El trebuie să dovedească greşeala cu probe şi martori. Dacă miliţianul i-a filmat pe amândoi e simplă treaba, o să se vadă pe film ce a făcut fiecare.

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala craciun ioan-adrian craciun ioan-adrian buna ziua,anul trecut in luna iulie in timp ce ieseam de pe un drum comun ,pe unul judetean;dupa ce in prealabil mam asigurat si eram semnalizat precum ca ... (vezi toată discuția)
Art. 120, lit. j) din oug nr. 195/2002 surroundead surroundead Buna ziua Ieri, in Vinerea Mare, mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile. In localitate (Rm Sarat) am intrat in depasirea unui sir de 3 ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal contraventional rardar mongwan mongwan Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca merita sa contest un proces verbal de contraventie prin care am fost sanctionat cu amenda si suspendarea permisului pe ... (vezi toată discuția)