avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Executor judecatoresc
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Executor judecatoresc

Buna dimineata,
As dori sa devin executor judecatoresc. Ce studii sau cursuri trebuie sa urmez?
Am varsta de 38 de ani si sunt absolvent al unei facultati tehnice.
Cu respect , Vlad
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:12, 23 Aprilie 2014
Executor judecatoresc poate fi persoana care indeplineste urmatoarele conditii: a) are numai cetatenia romana si domiciliul in Romania; b) are capacitatea deplina de exercitiu; c) este licentiata in drept; d) nu are antecedente penale si se bucura de o buna reputatie; e) cunoaste limba romana; f) este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei; g) a indeplinit timp de 2 ani functia de executor judecatoresc stagiar si a promovat examenul de capacitate sau, dupa caz, a exercitat timp de 3 ani o functie de specialitate juridica si a promovat examenul de admitere in profesie.

Poate fi executor judecatoresc stagiar cel care:
a) indeplineste conditiile cerute la art. 15 lit. a)—f);
b) a promovat concursul sau examenul de admitere in profesia de executor judecatoresc, organizat de Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti, sub coordonarea si controlul Ministerului Justitiei;
c) se afla in perioada de stagiu, pana la promovarea examenului de capacitate;
d) este angajat intr-un birou de executor judecatoresc.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc georgemih75 georgemih75 ce trebuie sa fac pentru a deveni executor judecatoresc? (vezi toată discuția)
Inscriere la examenul pentru executor judecatoresc stagiar ContSters40598 ContSters40598 Poate un proaspat absolvent de drept sa se inscrie la acest examen? Daca nu are nicio experienta si nici nu este angajat ca jurist sau ca orice altceva, ci ... (vezi toată discuția)
Informatii despre profesia de executor widad widad absolventa stiinte economice ,master in domeniu,specialitatea contabilitate cum ar putea profesa ca executor judecatoresc (vezi toată discuția)