avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Clauza abuziva
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Clauza abuziva

Am un credit ipotecar la credit europebank,am vazut un articol in care scrie ca o clauza abuziva este si comisionul de acordare de 2%,scrie in acel articol ca cel care a dat in judecata banca a castigat dar ca nu se aplica la toti cei care au aceeasi clauza!
intrebarea mea este ce as putea face pentru a putea sa am si eu catig de cauza si sa beneficiez de acelasi rezultat ca cei care au castigat procesul?(am platit si eu acel comision de acordare de 2%)
Precizez ca nu am bani pentru un eventual proces sau bani pentru avocat.O plangere la protectia consumatorului am inteles ca este un fel de frectie la picior de lemn daca se poate spune astfel,adica fara nici un rezultat.
Va rog daca puteti sa imi spuneti daca puteti sa ma ajutati in vreun fel.
Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: FFLORIN1976 , utilizator 15:00, 23 Aprilie 2014
Intai scrieti bancii cerand sa va inapoieze banii, apoi va adresati ANPC.
De la cine ati inteles ca plangerea la ANPC e frectie la picior de lemn ?
In exemplul de mai jos ANPC a sesizat instanta.
[ link extern ]
Dar eu va intreb de ce nu se pune in aplicare atata timp cat s-a dat o sentinta finala cu privire la aceste clauze abuzive,ci numai la cei care au intentat proces?
Ar trebui sa intrebati pe cei in masura sa va raspunda si sa si faca efectiv.
Daca nu cereti bancii, n-or sa se trezeasca din proprie initiativa sa va cheme sa va dea banii inapoi.
Deci scrieti-i bancii, depuneti documentatia prin care comisionul a fost declarat clauza abuziva si cereti inlaturarea clauzei din contract cf art 13 din legea 193-/2000 si restituirea banilor.
Art. 13. – (1) Instanta, in cazul in care onstata existenta clauzelor abuzive in contract, obliga profesionistul sa modifice toate contractele de adeziune in curs de executare, precum si sa elimine clauzele abuzive din contractele preformulate, destinate a fi utilizate in cadrul activitatii profesionale.
Aveti idee cam cum ar trebui sa formulez eu cerea catre banca pentru a mi recupera banii de pe comisionul de acordare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza abuziva FFLORIN1976 FFLORIN1976 Am un credit ipotecar la credit europebank,am vazut un articol in care scrie ca o clauza abuziva este si comisionul de acordare de 2%,scrie in acel articol ca ... (vezi toată discuția)
Intrebare- comisioane abuzive contract de credit sergiuoctavian sergiuoctavian Buna seara, As avea o intrebare(sau mai multe) referitoare la Bancile din Romania.Mai exact detin un credit imobiliar si din cele citite pe internet bancile ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu banca bulg1 bulg1 care sunt taxele abuzive impuse de banci,cum si daca pot fi recuperate si daca da,care ar fi durata procedurii(cat dureaza procesul) pana la recuperare (vezi toată discuția)