avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intrebare- comisioane abuzive contract de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intrebare- comisioane abuzive contract de credit

Buna seara,

As avea o intrebare(sau mai multe) referitoare la Bancile din Romania.Mai exact detin un credit imobiliar si din cele citite pe internet bancile practica de mai multi ani dobanzi si penalizari exagerate. Precum am citit pe internet(stiri) mai multe persoane au dat in judecata Bancile si au castigat aceste procese.

Cum nu stiu exact unde sa postez problema mea, intreb in aceasta sectiune unde anume ar trebuii sa postez aceasta problema.

Mulumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:24, 26 Ianuarie 2015
Postati-o aici, dar fara a vedea contractul de credit este greu ca un specialist sa va dea un raspuns corect. Eu am experienta pe acest domeniu.
Daca in contractul incheiat intre dvs. si banca X, aveti comision de risc, de administrare, iar dobanda este variabila, inseamna ca aveti clauze abuzive in contract. In acest caz, contractul este tip adeziune, preformulat de catre banca, presupunandu-se ca dvs., ca si consumator, nu ati avut posibilitatea de a negocia, practic acest contract, motiv pentru care ati putea fi in dezavantaj major fata de banca. Cititi/recititi cu mare atentie contractul de credit, apoi ar fi indicat sa consultati/angajati un avocat, in vederea promovarii unei actiuni in instanta, pentru anularea clauzelor abuzive si restituirea sumelor incasate nelegal de catre banca.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Raluca Iliescu, Avocat
nu am revenit asupra problemei din motive personale, imi cer scuze.

As dori sa discut cu un specialist in amanunt si in privat daca este posibil, eventual o cerere de oferte servicii(numai nu stiu in ce categoria sa incadrez cererea mea)

Eu sunt din Lugoj/Timis, daca s-ar gasi cineva din judet ar fi foarte bine.

Multmuesc anticipat


Am gasit butonul, ideea este ca NU stiu ce domeniu sa selectez, poate ma puteti ajuta
Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
sergiuoctavian, utilizator
Vedeti un buton dreapta sus pe care scrie : cauta consultant, accesati-l si cereti acolo o oferta. Inchid topicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive contract de credit ildi_baby ildi_baby Buna ziau, as-i dori sa aflu daca o dobanda anuala de 26 % , pe un contract incheiat in 2007 este sau nu abuziva conf L193/2000. recalmantul debitor a ... (vezi toată discuția)
credit c.h.f pe termen de 30 de ani si anume locuinta chialbranav2012 chialbranav2012 buna ziua. sunt din judetul braila am o problema si anume:am luat de la banca in anul 2007 un inprumut de 700 mil lei dar in valuta de c.h.f la acea perioada ... (vezi toată discuția)
Credit de la ifn cu dobândă 140%: 5.000 de lei împrumutați pentru 60 de luni, rată de 633 lei/lună. e legal să fie practicată astfel de dobândă? Andreii08 Andreii08 Buna ziua! Acum cinci luni am luat un credit online de la un IFN avand suma de 5000 de lei pe o perioada de 60 de luni, dobanda fiind de 140% iar suma de ... (vezi toată discuția)