avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se pot ridica dividendele de la o firma de catre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se pot ridica dividendele de la o firma de catre tatal meu, atata timp cat fratele tatalui meu nu doreste sa isi dea acordul pentru acestea?

Buna ziua,
Parintii tatalui meu au investit cele 2 certificate de actionar acum 10 ani la o societate care si astazi este pe profit. Menionez ca tatal meu mai are un frate, parintii lor cat au fost in viata au dat fiecaruia cate un certificat, pe certificatele respective apar numele parintilor lor. Tatal meu si cu unchiul meu, dupa decesul bunicilor, au tot fost prin procese, solutionandu-se acestea in defavoarea parintilor mei. Tatal meu doreste sa ridice aceste dividente de la firma respectiva, dar i s-a spus ca trebuie sa fie si fratele lui, adica unul fara celalalt nu poate ridica dividentele. Spuneti-mi cum se poate rezolva fara ca unul dintre ei sa nu fie prezent. Ce legislatie ii permite ca sa faca dovada ca este de drept mostenitor si sa nu fie legat de fratele care de mult timp le face numai probleme? Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Carmen Necula
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:28, 23 Aprilie 2014
Trebuie sa faca succesiunea dupa parinti iar certificatele de actionar sa fie introduse in masa succesorala.
Pentru ce au fost procesele, pentru dezbaterea mostenirii sau din alte cauze?
Fara certificat de mostenitor nu se pot ridica dividentele daca titularul este decedat.
Tatal dvs. sa deschida succesiunea la notar iar daca nu se intelge cu fratele lui atunci succesiunea se va face prin instanta de judecata dar intai prin notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici. 2 din 6 copii ai acestora sunt decedati Ica23 Ica23 Buna seara. Am cateva nelamuriri legate de o succesiune ce dorim sa o dezbatem. Parintilor mei le-a ramas “mostenire” (buncii au impartit tot ce aveau in ... (vezi toată discuția)
Mostenire Maria 32 Maria 32 Buna ziua ,parinti mei au decedat acum 21 ani avem o casa construita d tata dar p numele bunicului ,noi suntem doi frati gemeni si p langa noi o matusa ( sotia ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici - provincie Camina33 Camina33 Buna ziua, Am sa incerc sa detaliez cat mai clar posibil aceasta speta. In urma cu 3 ani a decedat tatal meu, 6 luni mai tarziu a decedat fratele lui, ... (vezi toată discuția)