avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Buna ziua! Lucrez la o firma de cablaje electrice pentru masini de 7 ani. Acum cateva saptamani mi s-a desfintat postul si lucrez pe banda(nu stiu daca stiti ce inseamna dar e groznic) . Problema e ca nu ma descurc, nu fac fata fizic si psihic si le-am propus sa ma mute pe alt post(sunt o muncitoare buna), dar refuza. Atunci le-am propus sa ma concedieze, dar refuza acest lucru. Stiu de ce fac asta. Ei vor sa angajeze oameni noi , pentru ca am inteles ca se acorda de la guvern niste facilitati (bani-sume mari ) pentru persoane tinere angajate. Iar pe mine ma umilesc, nu reusesc sa-mi iau pauzele(ca sa recuperez), nu mananc nimic timp de 8 ore si am slabit ingrozitor din cauza stresului si a acestui post fortat. Va rog sa-mi spuneti ce sa fac. Stiu ca exista in codul muncii art.61, lit.d care stipuleaza concedierea pe motiv ca salariatul este incompatibil profesional,dar ce as putea face. Va multumesc! P.S. : Am uitat sa precizez ca am 47 de ani.
Cel mai recent răspuns: chance1 , utilizator 03:39, 24 Aprilie 2014
Am inteles! Dar, ei nu vor sa urmeze acesti pasii.V-am spus mai sus care sunt motivele lor. Daca nu ma mai prezint la lucru,atunci in mod sigur ma vor concedia, dar cu art.61, lit.a.In acest caz, mai pot primi somaj? Va multumesc!
Desfacerea disciplinara a c.i.m. nu va da posibilitatea sa beneficiati de somaj.

Art. 5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede:
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a)încetarea raportului de muncă în temeiul art. 56 alin. (1) lit. a), b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
b)încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
......


Prin urmare, acestea sunt articolele care va dau posibilitatea sa beneficiati de somaj.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc mult! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj, concediere cf art 61 lit d codul muncii bicaallin bicaallin Are dreptul la somaj o persoana careia i-a fost desfacut contractul individual de munca in baza articolului 61 litera d din codul muncii? [quot]Art. 61. ... (vezi toată discuția)
Concediere CiprianeIoniță CiprianeIoniță Bună seara, Ma interesează cum pot concedia un angajat care nu da randament în ceea ce privește producția, dar în temeiul legii?Menționez ca i-am făcut ... (vezi toată discuția)
Ref.concediere daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti ce documente trebuie intocmite pentru ca un salariat sa fie concediat pt. necorespundere profesionala. Exista in cadrul societatii un ... (vezi toată discuția)