avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare la limita de varsta

De ce in legislatie se spune ca la iesirea la pensie la limita de varsta trebuie sa-ti inchizi contractele de munca, iar cand am fost la casa de pensii, mi s-a spus ca daca vreau sa-mi continui activitatea, trebuie sa depun la dosar doar copii dupa contractele de munca in derulare ? Sunt contabil si am contracte de munca cu 7 firme si doresc sa-mi continui activitatea si dupa pensionare.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:26, 23 Aprilie 2014
1. Pentru ca functionarul cu care ati vorbit nu cunoaste si prevederile din Codul muncii:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
...

2. Daca sunteti pensionata pentru limita de varsta puteti sa cumulati pensia cu orice alte venituri.

3. - Angajatorii dvs. trebuie sa va inceteze contractele individuale de munca (CIM) cu art.56(1), lit.c) din Codul muncii, cu data cu care indepliniti conditiile de varsta standard de pensionare si de stagiu minim de cotizare.
- Cu aceeasi data va incheie alte CIM.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajare pensionar ntyry75 ntyry75 Buna ziua, Incepand cu luna noiembrie a.c. mi-a iesit decizia de pensionare pentru limita de varsta. In acest moment sunt director general la firma mea si ... (vezi toată discuția)
Perioada pina la venirea deciziei de pensionare Doina Halmen Doina Halmen angajat care intruneste conditiile de pensionare pentru limita de virsta ce calitate are pina la primirea deciziei de pensionare9poate dura si 3 luni ) ? (vezi toată discuția)
Cumularea pensiei pentru limită de vârstă cu salariul MirceaNicolescu MirceaNicolescu Din moment ce legea permite cumularea pensiei pentru limită de vârstă cu salariul, depunerea dosarului de pensie, emiterea deciziei şi intrarea efectivă ... (vezi toată discuția)