avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Perimare executare silita N.C.P.C.
Discuție deschisă în Executare silită

Perimare executare silita N.C.P.C.

Buna ziua!

Art .696 C.proc.civ. prevede urmatoarele; În cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un act sau demers necesar executării silite, ce i-a fost solicitat, în scris, de către executorul judecătoresc, executarea se perima de drept.

In situatia in care executorul nu face niciun act de executare silita in termen de 6 luni executarea nu se perima?Poate sta dosarul de executare silita in nelucrare la infinit?

multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2014
mircea_1973, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:16, 26 Aprilie 2014
discutati cu executorul
Cum sa discut cu executorul ,fac abuzuri ,nu constata perimarea!
Instantei trebuie sa va adresati sa constate perimarea si sa cereti desfiintarea executarii.
Executarea se poate relua apoi daca nu s-a implinit termenul de prescriptie.


Constatarea perimarii. Efecte Art. 697
(1) Perimarea se constata de catre instanta de executare, la cererea executorului judecatoresc sau a partii interesate, prin incheiere data cu citarea in termen scurt a partilor.
(2) Perimarea executarii atrage desfiintarea tuturor actelor de executare, cu exceptia celor care au dus la realizarea, in parte, a creantei cuprinse in titlul executoriu si a accesoriilor.

Reinnoirea cererii de executare Art. 698
(1) In caz de perimare a executarii, se va putea face, inauntrul termenului de prescriptie, o noua cerere de executare silita, dispozitiile art. 664 si 665 fiind aplicabile in mod corespunzator.
(2) Dupa incuviintarea executarii silite, executorul va comunica debitorului incheierea instantei, precum si o noua somatie, la care nu se va mai alatura titlul ce se executa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita prin poprire nu se perima? ancut75 ancut75 Daca executarea silita prin poprire nu se perima, inseamna ca Creditorul poate lasa dosarul in nelucrare cat vrea si cum vrea? iar inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Perimare biancca biancca Buna ziua. O executare silita inceputa in 2012 , care a incetat din cauza insolvabilitatii, mai poate fi reluata acum sau este perimata? Recent am inceput ss ... (vezi toată discuția)
Intrebare pertinenta ncpc - executare silita / recuperari creante cristi111us cristi111us Oare art 698 NCPC nu se \\"bate cap in cap\\" cu art 138 NCPC ? Mai concret, art. 698 spune : \\"(1) În caz de perimare a executării, se va putea face, ... (vezi toată discuția)