avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intrebare pertinenta NCPC - executare silita / ...
Discuție deschisă în Executare silită

Intrebare pertinenta NCPC - executare silita / recuperari creante

Oare art 698 NCPC nu se "bate cap in cap" cu art 138 NCPC ?
Mai concret, art. 698 spune : "(1) În caz de perimare a executării, se va putea face, înăuntrul termenului de prescripţie, o nouă cerere de executare silită, dispoziţiile art. 664 şi 665 fiind aplicabile în mod corespunzător."
iar art. 138 NCPC spune : "(1) Nimeni nu poate fi chemat în judecată pentru aceeaşi cauză, acelaşi obiect şi de aceeaşi parte, înaintea mai multor instanţe competente sau chiar înaintea aceleiaşi instanţe, prin cereri distincte.".
Altfel spus, daca instanta de executare a constatat PERIMAREA executarii, cum mai poate fi facuta o noua cerere de executare silita atata timp cat este vorba despre aceeaşi cauză, acelaşi obiect şi aceleaşi parti ?
O noua cerere de executare silita se depune la executor nu la instanta . Nu are autoritate de lucru judecat atata timp cat nu s-a executat hotararea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare executare silita n.c.p.c. mircea_1973 mircea_1973 Buna ziua! Art .696 C.proc.civ. prevede urmatoarele; În cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un ... (vezi toată discuția)
Dupa admiterea irevocabila a contestatiei la executare creditorul se adreseaza executorului judecatoresc pentru executarea silita a aceluiasi contract! e legal? ctm ctm In 28 iunie 2012, judecatoria mi-a admis contestatia la executare, prin care contestam poprirea inceputa de creditor - prin tertul poprit - asupra pensiei, in ... (vezi toată discuția)
Perimare biancca biancca Buna ziua. O executare silita inceputa in 2012 , care a incetat din cauza insolvabilitatii, mai poate fi reluata acum sau este perimata? Recent am inceput ss ... (vezi toată discuția)