avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Aplicare legi
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Aplicare legi

In cazul in care, in H.g. 1425/2006 se impune infiintarea unui serviciu pentru securitate si sanatate in munca ,in cadrul unui spital, iar in Ordinul M.S 1224/2010 normativul impune un compartiment din 2 persoane, va rog sa-mi precizati, ce legislatie se aplica?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:36, 25 Aprilie 2014
HG nr.1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.26 (1) Angajatorul va stabili structura serviciului intern de prevenire si protectie in functie de marimea intreprinderii si/ sau unitatii si/ sau riscurile la care sunt expusi lucratorii, precum si de distributia acestora in cadrul intreprinderii si/ sau unitatii.
(2) Angajatorul trebuie sa asigure mijloacele adecvate pentru ca serviciul intern de prevenire si protectie sa poata desfasura activitatile specifice.
(3) Cand angajatorul isi desfasoara activitatea in mai multe puncte de lucru, serviciul de prevenire si protectie trebuie sa fie organizat astfel incat sa se asigure in mod corespunzator desfasurarea activitatilor specifice.
(4) In situatia in care activitatea de prevenire si protectie este asigurata prin mai multe servicii interne, acestea vor actiona coordonat pentru asigurarea eficientei activitatii.
Structura serviciului intern de prevenire si protectie se stabileste de catre angajator in conditiile mentionate mai sus, la art.26 al.(1)-(4). Daca structura serviciului adoptata de catre angajator, cu respectarea prevederilor din art. 26 se incadreaza in numarul de 2 lucratori stabilit prin Ordinul MS nr. 1242/ 2010, atunci abordarea este corecta. Trebuie precizat ca sarcinile privind ssm, mentionate la art.15 din Normele metodologice trebuie repartizate integral, nu la alegere.
Trebuie precizat ca un ordin de ministru trebuie sa respecte intocmai (fara mici adaptari) prevederile dintr-o hotarare de guvern, in conditiile in care un minister face parte dintr-un cabinet de ministrii care adopta hotarari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi constituit serviciul intern de prevenire si protectie ... marivasi marivasi poate fi constituit serviciul intern de prevenire si protectie dintr-o singura persoana, daca aceasta persoana indeplineste cerintele legale de competenta? (vezi toată discuția)
Serviciul/serviciile intern/e de prevenire și protecție se ... cyan cyan Serviciul/serviciile intern/e de prevenire și protecție se înființează la nivel de sucursala care nu are personalitate juridica sau la nivel de societate ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat pentru prevenire si protectie Alexandramarin Alexandramarin Buna ziua, Intr-o societate cu 250 de angajati societatea este obligata sa aiba un lucrator desemnat pentru prevenire si protectia muncii? Va multumesc! (vezi toată discuția)