avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa sotie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa sotie

Buna ziua,la succesiunea dupa decesul sotiei,copii au dreptul doar la casa?nu si la teren?Stiam ca sotul are trei sferturi si restul copiii..
Cel mai recent răspuns: constantin29 , utilizator 12:12, 25 Aprilie 2014
dv. aveti o cota de 1/4, iar copiii de 3/4 - aceste cote se vor calcula asupra cotei de 50% care reprezinta contributia sotiei la dobandirea bunurilor, restul de 50% va ramane doar dv. Prin urmare dv veti avea odata 50% din bunuri - iar din cota de 50% a sotiei veti avea 1/4 iar copiii 3/4.
Nu stiu de ce notarul a zis ca terenul din jurul casei e al sotului si casa a sotiei decedate..si succesiunea se face doar pe casa..intr-adevar titlul de propietate e pe numele sotului,dar cei doi fiind casatoriti ar trebuii sa aiba dreptul jumatate-jumatate..
Daca atat casa cat si terenul au fost dobandite in timpul casatorie, atunci el este bun comun al sotilor. Dvs aveti dreptul la 50% contributie proprie si restul de 50 % intrand in masa succesorala, in cotele indicate anterior de colegii mei.

eu sunt unul dintre mostenitori,se poate rectifica titlu de propietate in sensul ca a fost trecut doar tatal nostru, mama fiind decedata iar titlul era pe o casa si mai multe terenuri.. titlul fiind emis in baza legii 18/1991..Noi nu am stiut ce face tata,el si-a insusit titlul,apoi a vandut terenurile extravilane de pe acel titlu cu bani foarte multi fara a face succesiune.Tot ce e pe acel titlu a fost lasat prin testament pe numele ambilor soti prin 1945 de catre bunicii din partea mamei.Ce putem face pentru rectificarea titlului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept sotie din a doua casatorie constantin29 constantin29 Buna dimineata,am si eu o intrebare,ce drept are sotia supravietuitoare in momentul succesiunii dupa sot ,la mostenirea sotului din prima casatorie?ea s-a ... (vezi toată discuția)
Testament in care sunt trecuti doi mostenitori constantin29 constantin29 Buna ziua doi soti au primit un testament prin care li s-a dat o casa cu teren intravilan plus cateva terenuri extravilane. de catre bunicii sotiei in ... (vezi toată discuția)
Intrebare succesiune djpadrecito88 djpadrecito88 Buna seara ! Am fost casatorita timp de peste 40 de ani . Recent, sotul a decedat. Avem si 4 copii si o casa+teren. Cum se va imparti aceasta ... (vezi toată discuția)