avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept sotie din a doua casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept sotie din a doua casatorie

Buna dimineata,am si eu o intrebare,ce drept are sotia supravietuitoare in momentul succesiunii dupa sot ,la mostenirea sotului din prima casatorie?ea s-a cununat cu el la o saptamana dupa decesul primei sotii,Din prima casatorie sunt 6 copii si din a doua are unul.El nu a mai locuit acolo din 1965 a stat cu amanta sa in alta localitate avand alta proprietate,iar cand a decedat prima sotie ,chiar in acea saptamana s-a recasatorit cu acea amanta in anul 1999.mentionez ca sotul NU a platit nici o taxa la primarie pe acea proprietate de peste 30 de ani totul fiind platit de prima sotie si de unul dintre cei 6 fii
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Aprilie 2014
constantin29, utilizator
Cel mai recent răspuns: constantin29 , utilizator 10:07, 19 Aprilie 2014
Sotul/ sotia va mosteni 1/4 din ce avea sotul la data decesului sau.
Sotul mosteneste 1/4 dupa prima sa sotie, iar cand va deceda, tot ce are va fi mostenit de sotie 1/4 si copiii lui ( toti 7) vor imparti egal 3/4.
am fost la notar sa facem succesiunea dupa prima sotie(eu sunt un nepot),in titlul de proprietate e trecut sotul(inca nu a decedat) pe titlu e trecut un teren de 3000 mp si o casa..notarul a spus ca se face succesiunea doar pe casa,intre sot si copii,restul e al sotului(jumatate de casa plus terenul.
Terenul probabil ca a fost propriu al sotului , teren pe care au construit in comun o casa, asadar numai casa e bun comun si s-ar imparti egal intre soti, astfel numai jumatate din casa intra in masa succesorala care se imparte cf legii.

a fost dat prin testament de parintii prime sotii,cred ca pe numele sotului.de aia are si titlu de proprietate...pai si daca la succesiune copii au jumatate de casa cum au acces la casa daca terenul e al sotului?
a fost dat prin testament de parintii prime sotii,cred ca pe numele sotului.


Cum sa fie lasat prin testament sotului ? Adica socrii i-au lasat ginerelui terenul?
Copiii vor avea mai putin de jumatate din casa, iar pt cota lor vor primi sulta.

Alte discuții în legătură

Rezerva mostenirii - cat se poate intinde testatorul Qubik Qubik Concret: sunt 2 copii, majori. Mama a decedat acum 20 de ani. Copiii , majori la decesul mamei au renunțat la mostenire. Tatal a devenit astfel unic ... (vezi toată discuția)
Testament-masa succesorala-cote succesori octaviantavi octaviantavi Buna ziua, Care sunt cotele,in procente,care revin succesorilor in urmatoarea situatie : - Masa succesorala:600 mp teren pe care se afla o casa de locuit(3 ... (vezi toată discuția)
Succesiune soți Adi. M. P. Adi. M. P. Bună ziua. Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)