avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Deductibilitate factura servicii medicale pentru ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Deductibilitate factura servicii medicale pentru angajat

In ce masura pot fi deductibile serviciile medicale efectuate la o clinica privata , pentru un angajat, factura fiind emisa pe firma? In contractul de munca al angajatului se poate mentiona ca ii sunt suportate servicii medicale- analize, interventii, etc?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:50, 25 Aprilie 2014
Daca este vorba de examenul medical la angajare si/ sau examenul medical periodic, angajatorul suporta toate cheltuielile in conditiile mentionate in HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor,
-art.7 Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
In contractul colectiv de munca incheiat la nivelul firmei si in CIM al lucratorilor, in urma negocierii patronat-sindicat/ reprezentanti salariati, se pot nominaliza anumite analize, interventii medicale, etc. care pot fi efectuate de catre lucratori la diverse firme, de regula nominalizate si acestea (prestatii medicale altele decat cele efectuate in cadrul examinarii medicale obligatorii) si angajatorul le poate plati din fonduri pentru prestatii sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar medical la angajare si cursuri de igiena crisu_10 crisu_10 buna ziua.am fost angajat la un magazin cu program non-stop,la momentul angajarii ni s-a solicitat efectuarea unui dosar medical si a unor cursuri de igiena,cu ... (vezi toată discuția)
Analize periodice Nick_bv Nick_bv Bună ziua. Spuneți-mi vă rog dacă este legal ca analizele medicale periodice să se efectueze la locul de muncă și în timpul programului de lucru. ... (vezi toată discuția)
Angajatorul are drept să își trimită angajatul prin lege ... Magie1 Magie1 Angajatorul are drept să își trimită angajatul prin lege să își facă analizele pe bani lui,sau angajatorul să trimită angajatul unde are contract cu ... (vezi toată discuția)