avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

buna ziua,in cate zile trebuie potrivit legii sa primesc decizia de pensionare si respectiv,pensia?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 25 Aprilie 2014
Art. 106 din Legea nr.263/2010:
(1) Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisa de casa teritoriala de pensii, respectiv de casa de pensii sectoriala, in termen de 45 de zile de la data inregistrarii cererii.

(2) Decizia prevazuta la alin. (1) cuprinde temeiurile de fapt si de drept in baza carora se admite sau se respinge cererea de pensionare.
(3) In termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulata la cererea titularului.
(4) Decizia casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale se comunica persoanei care a solicitat pensionarea, in termen de 5 zile de la data emiterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare karcsika1958 karcsika1958 Cat timp trebuie ca a fi primit decizia de pensie dupa depunere.Deci este validat,Termenul intereseaza.? (vezi toată discuția)
Doresc un raspuns concret dodorel62 dodorel62 Daca dupa ce ai depus dosarul pentru somaj si dupa doi ani de luat somajul ai facut si dosarul de pensie si acesta este corect intocmit si indeplineste toate ... (vezi toată discuția)
Termen emitere decizie de pensie claravoda claravoda buna ziua, care ar fi termenul de lucru ptr un dosar -pensie de boala,care este depus la casa de pensii pana la emiterea deciziei finale va rog? (vezi toată discuția)