avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Termen emitere decizie de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Termen emitere decizie de pensie

buna ziua,
care ar fi termenul de lucru ptr un dosar -pensie de boala,care este depus la casa de pensii pana la emiterea deciziei finale va rog?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:19, 7 August 2011
1. Din Legea 263/2010:

Art. 106
(1) Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisa de casa teritoriala de pensii, respectiv de casa de pensii sectoriala, in termen de 45 de zile de la data inregistrarii cererii.

(2) Decizia prevazuta la alin. (1) cuprinde temeiurile de fapt si de drept in baza carora se admite sau se respinge cererea de pensionare.

(3) In termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulata la cererea titularului.

(4) Decizia casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale se comunica persoanei care a solicitat pensionarea, in termen de 5 zile de la data emiterii.

2. Desi termenul s-a marit de la 30 la 45 de zile continua intarzierea emiterii deciziilor din diferite motive.

3. Din pacate, legea nu prevede si o sanctiune pentru nerespectarea termenului de emitere a deciziei de catre Casa de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare karcsika1958 karcsika1958 Cat timp trebuie ca a fi primit decizia de pensie dupa depunere.Deci este validat,Termenul intereseaza.? (vezi toată discuția)
Durata analiza dosar pensionare Elena-Luminita Elena-Luminita Va rog sa-mi spuneti daca in legea pensiilor se mentioneaza durata maxima pentru analiza si emiterea deciziei de pensionare . Cand am depus dosarul mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sandravarlan sandravarlan buna ziua,in cate zile trebuie potrivit legii sa primesc decizia de pensionare si respectiv,pensia?multumesc (vezi toată discuția)