avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Confidentialitate nota explicativa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Confidentialitate nota explicativa

Buna ziua,

Mi-a fost ceruta nota explicativa de departamentul juridic la firma unde lucrez si acea nota explicativa a inceput sa circule pe mail-ul firmei la persoane care nu fac parte din acel departament , este normal avand in vedere ca in acea nota sunt datele mele personale ?

multumesc pentru raspuns !
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
marinu30, utilizator
Cel mai recent răspuns: marinu30 , utilizator 09:47, 26 Aprilie 2014
Pentru ce vi s-a cerut acea nota explicativa?
Pentru niste acte intocmite gresit de cei de la vanzari , pe mine ma intereseaza daca acea nota nu cumva avea caracter confidential mai ales ca este un act de confidentialitate semnat de toti salariatii...sau cei de la juridic nu se supun confidentialitatii!
Nu are un astfel de caracter. In general ,notele explicative se da in cursul unei cercetari disciplinare .
cercetarea disciplinara a fost facuta si sanctiunea aplicata dar nu inteleg cu ce drept cu nota mea explicativa poate sa faca cineva ce vrea , sa o scaneze si sa o trimita pe mail si cei ce au primit-o au dat-o mai departe la cine au vrut , de unde nu stiu eu ca avand toate datele mele nu ma trezesc cu cine stie ce datori sau altceva ca au nume ,cnp-ul,etc ... eu cred ca trebuie sa existe totus o confidentialitate a datelor.
Fata de aceste aspecte, mai trebuie si semnatura dvs pentru acele presupuse datorii.

Puteti face un memoriu la angajator si sa-i solicitati sa vi se explice aceasta situatie sau puteti sesiza ANSPDCP - Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Persoanele fizice ale căror date cu caracter personal sunt prelucrate se pot adresa în scris Autorităţii de Supraveghere (ANSPDCP) în cazul în care apreciază că le-au fost încălcate drepturile prevăzute de Legea nr. 677/2001, cu condiţia:
- de a nu fi introdus anterior o acţiune în justiţie, cu acelaşi obiect şi aceleaşi părţi,
- numai după ce s-au adresat în prealabil operatorului reclamat.

Conform art. 25 din Legea nr. 677/2001, persoana vizată trebuie să se adreseze operatorului cu 15 zile înainte de a depune plângere la autoritatea de supraveghere.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Transmitere date personale confidentiale catre terte persoane andreea1011 andreea1011 Buna ziua, Acum 2 luni am primit un mail prin care firma de asigurari ma anunta de introducerea unei fransize la polita semnata. Atasat era un act aditional ... (vezi toată discuția)
Ce acte reglementeaza....? floricica floricica Buna ziua, Apelez la amabilitatea profesionistilor de pe acest forum pentru de a-mi oferi o opinie legala cu privire la ce acte normative protejeaza datele ... (vezi toată discuția)
Sesizare anspdcp bizbiz bizbiz Buna ziua. Am nevoie de o informatie. In firma la care am lucrat au fost anumite nereguli si angajatorul mi-a produs un prejudiciu material prin prelucrarea ... (vezi toată discuția)