avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Alocatie copil retinuta de banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Alocatie copil retinuta de banca

primesc alocatia copilului pe un card de salariu inca de cand am nascut,intre timp am avut o descoperire de card pe acel cont si tot in perioada aceea am ramas fara serviciu,apoi am mai lucrat o perioada dar banii nu se mai virau pe card.Cert este ca nu am reusit sa mai achit acea descoperire,ramanand fara serviciu si eu si sotul meu(somer).Va rog sa imi spuneti daca banca avea voie sa acopere ratele restante din alocatia copilului in aceasta perioada.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:01, 27 Aprilie 2014
Nu, alocatia copilului nu poate face obiectul unei popriri.
Imi puteti spune cadrul legal?
Art. 728 Ncpc

Limitele urmăririi veniturilor băneşti

Alin 7 - Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire indemnizatie crestere copil cola91 cola91 Buna ziua, sotia mea a avut un card la cetelem in care platea o rata lunara, iar de la un timp nu am mai putut plati rata cateva luni . Azi a plecat la banca ... (vezi toată discuția)
Poprire ionescuandreea ionescuandreea Buna ziua sunt asistent personal cu carte de munca la primarie in baza certificatului de handicap grav cu insotitor al fetitei mele minore .A venit o poprire ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil-poprire Dandreea2010 Dandreea2010 Buna ziua Am primit la serviciu o poprire de la Anaf. Intrebarea mea este daca este normal sa imi blocheze contul in care intra alocatia ... (vezi toată discuția)