avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Alocatie Copil-poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Alocatie Copil-poprire

Buna ziua

Am primit la serviciu o poprire de la Anaf. Intrebarea mea este daca este normal sa imi blocheze contul in care intra alocatia copilului.?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 21:16, 22 Octombrie 2015
Poprirea se instituie pe cont, dar banca are obligatia sa elibereze integral alocatia . Luati legatura cu functionarii bancii.
articolul 728 noul cod de procedura alineatul 7 zice:
alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire, venituri exceptate coryred coryred Buna dimineata, in cazul unei executari silite poprirea se face pe salariu,dar si pe alocatia /pensia de intretinere a copilului? (vezi toată discuția)
Poprire de la anaf pe alocatia copilului mioara2012 mioara2012 Buna ziua. Cine poate, va rog sa imi spuna daca ANAF-ul poate pune poprire pe un cont bancar al carui titular sunt, in conditiile in care in acel cont primesc ... (vezi toată discuția)
Poprire azalee24 azalee24 Buna seara! se poate pune poprire pe alocatia de sustinere a familiei -Art. 6 Legea 277/2010 a Alocaţia ? care este legea va rog,care permite/nu permite ... (vezi toată discuția)