avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in 2010, motiv pentru care am intarziat cu plata ratelor. Cand m-am prezentat la banca, nu mai stiu daca au fost 2 sau 3 luni restanta, nu am putut plati rata pentru ca a dat dosarul la Kruk. A fost asa o surpriza. Nu am fost anuntata, desi aveam aceeasi adresa si numar de contact. Era normal sa ma anunte ca intentioneaza sa vanda creditul. In fine, m-am resemnat si am inceput sa platesc la Kruk dupa ce m-am angajat, fara a semna vreun angajament de plata cu ei. Am platit la Kruk 8.800 lei dupa care nu am mai putut plati ratele deorece au intervenit niste probleme in familie. Si Kruk m-a executat silit. De vreo 4 luni am poprire pe salariu, dar nu imi opresc o suma fixa, uneori imi retin 50% din salariu. Problema mea este ca ei acum imi cer 29.000 lei. Nu inteleg cum s-a ajuns la aceasta suma. Sunt disperata. Sunt ingropata in datorii. Stau si cu chirie. Nu mai am efectiv liniste. Nu stiu ce sa fac in situatia asta. Este normala suma pe care mi-o cer ei, daca eu am facut un credit mult mai mic si deja le-am restituit o suma de bani. Nu cred ca e posibil pentru 17.000 de lei imprumutati inital, sa ajung sa platesc aproape jumatate de miliard (de lei vechi). Va rog mult de tot sa ma ajutati, ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Dana_Abarjan , utilizator 13:19, 22 Mai 2014
In legatura cu aceste firme de recuperari creante, vreau sa va intreb urmatorul aspect: am incheiat un contract cu Unicredit , nu am nici un document semnat cu o astfel de companie de recuperare (KruK), nici o esalonare a ratelor , nici un contract. Care este baza legala prin care eu am obligatii fata de aceste firme de recuperare si nu fata de banca de unde am luat creditul si in ce baza pot ei sa ceara executarea mea silita, daca nu exista nici un astfel de document. Eu nu am gasit undeva in contractul de credit stipulat faptul ca au dreptul in cazul nerespectarii contractului sa faca acest lucru, respectiv sa ma transfere la un alt creditor. Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
camir9, utilizator

E dreptul bancii sa cesioneze creanta, banca are contract de cesiune cu firma si firma se subroga in drepturile bancii, practic firma e noul dvs creditor, obligatiile dvs contractuale ramanand aceleasi.
E in interesul dvs sa ajungeti la o intelegere cu firma, sa reelasonati datoria. Nu mai puteti plati in rate ca la banca pt ca dvs nu v-ati respectat obligatiile de plata, drept pt care creditul a fost declarat scadent anticipat. Ce e prost e ca penalitatile se calculeaza pt toata suma devenita scadenta.
Am revenit cu noi informatii, multumita ajutorului vostru. Am rezolvat la banca sa nu-mi mai opreasca cat vor ei, sa-mi opreasca o singura data pe luna doar 30 % din salariu si am cerut de la firma o copie dupa instiintarea popririi. Suma pentru care s-a cerut executarea silita este de 25.318 lei. Deci ei n-au luat in calcul ratele pe care le-am platit la ei la kruk si imi cer soldul initial pe care l-au preluat de la BCR. Nu inteleg de ce nu se iau in calcul platile facute catre ei....Pot face ceva in situatia aceasta?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
Dana_Abarjan, utilizator
Da, daca nu va intelegeti cu ei in privinta cuantumului sumei datorate, va trebui sa faceti contestatie la executare la instanta.
Sa ma inteleg cu ei in ce sens? Sa negociez suma datorata?

Eu nu inteleg de ce nu se iau in considerare platile facute catre KruK pana in momentul executarii.

Alte discuții în legătură

Executare silita vishu vishu Buna ziua, Pentru un credit de nevoie personale contractat in 2021 de aproximativ 103000 lei, din care au mai ramas aproximativ in jur de 85000 de lei (ratele ... (vezi toată discuția)
Poprire bruneta89 bruneta89 buna seara as dori sa stiu am primit acasa o executare silita prin care este specificat urmarirea bunurilor mobile. la munca inca nu a ajuns institare azi ... (vezi toată discuția)
Va rog sunt disperata! in anul 2008 am luat un credit de nevoi personale cu buletinul ... vasilescuali vasilescuali in anul 2008 am luat un credit de nevoi personale cu buletinul de 60.000 lei de la BCR, am platit pana in anul 2011 aproape 50.000 lei rata+dobanda, din acel ... (vezi toată discuția)