avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

buna ziua!. M-am despartit de sotul meu dupa 14 ani de casnicie.avem un copil de 11 ani. impreuna am sta cu chirie de 2 ani.el a plecat la parintii lui si eu am ramas cu chirie.copilul sta si la mine si la el. niciunul nu avem o casa proprietate personala. el v-a introduce divortul la notar. ce sansa am eu sa obtin custodia copilului daca stau cu chirie?. buletinul il am pe adresa unde sta el la parinti.ce presupune custodia comuna?. va multumesc anticipat!.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:04, 28 Aprilie 2014
daca divortati la notar, se presupune ca v-ati inteles pe toate aspectele- veti exercita autoritatea parinteasca in comun, locuinta copilului va fi acolo unde locuiti dvs, tatal va plati pensie.. v-ati inteles in acest sens ? Daca nu, veti merge in instanta numai acolo aveti sanse sau nu, la notar trebuie sa va intelegeti, altfel nu veti putea divorta la notar
el a zis ca in ceea ce priveste copilul sa stea la el ca eu nu am o locuinta proprietate.dar nici el nu are.au parintii lui.eu am o locuinta in alt judet,in gorj.cum m-as folosi de acest lucru daca, copilul are domiciliul in dolj?.
La el unde sa stea ? La parinti ?
Aveti un job, va permiteti chiria acolo unde stati ?
Veti divorta in instanta unde veti cere ca locuinta copilului sa fie la dvs acolo unde locuiti.
Asa cum au aratat si ceilalti colegi, daca nu va intelegeti pe absolut toate aspectele legate de copil (inclusiv domiciliu si pensie de intretinere, custodie comuna) nu veti putea divorta la notar, pentru ca legea nu va permite acest lucru; intr-o astfel de situatie aveti posibilitatea sa deschideti dvs. procesul de divort si sa solicitati incredintarea spre crestere si educare a minorului daca: puteti sa faceti dovada ca aveti unde locui cu minorul (cu chirie sau nu) si aveti venituri suficiente ptr a demonstra ca puteti sa ii asigurati copilului tot ceea ce are un copil nevoie la cei 11 anisori ai sai (in limita posibilului evident!).
va multumesc pentru ajutor. eu sunt cadru didactic si profesez.imi este teama ca o sa se stabileasca domiciliul copilului la el pentru ca noi am stat 10 ani la parintii lui impreuna cu copilul.acolo am si buletinul,domiciliul.chiar a zis ca sa ma dea la parasire de domiciliu. eu am o locuinta proprietate in gorj si noi stam in dolj. locuinta din gorj ma ajuta cu ceva sa castig custodia copilului?.

Alte discuții în legătură

Divort, domiciliu minor dan123456 dan123456 sunt casatorita cu sotul meu de 12 ani si avem impreuna un copil de 9 ani.pe o perioada de cativa ani am locuit cu parintii lui.acum deoarece nu mam inteles cu ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)