avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

buna ziua!. M-am despartit de sotul meu dupa 14 ani de casnicie.avem un copil de 11 ani. impreuna am sta cu chirie de 2 ani.el a plecat la parintii lui si eu am ramas cu chirie.copilul sta si la mine si la el. niciunul nu avem o casa proprietate personala. el v-a introduce divortul la notar. ce sansa am eu sa obtin custodia copilului daca stau cu chirie?. buletinul il am pe adresa unde sta el la parinti.ce presupune custodia comuna?. va multumesc anticipat!.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:04, 28 Aprilie 2014
Care parasire de domiciliu doamna, cand dvs stati de doi ani cu chirie, in afara domiciliului la care se refera domnul ?
Apoi, parasirea de domiciliu nu inseamna nimic, fiecare din dvs stati intr-un loc cat va e bine acolo, nu va forteaza nimeni sa stati intr-un loc. Daca ar fi vb de parasire de domiciliu, el l-a parasit.
Copilul unde sta acum ?
Nu conteaza unde aveti proprietate si nici daca aveti una sau nu, conteaza sa ii asigurati copilului stabilitate, conditii bune de locuit, sa va fi ocupat de copil si pana la divort, copilul sa fie atasat de dvs. Oricum va fi ascultat si copilul obligatoriu.
Sa inteleg ca tatal nu e de acord ca minorul sa stea la dvs ?
Locuinta din Gorj (mai ales daca este propriatatea dvs., /si chiar daca nu este proprietatea dvs!) va poate ajuta in instanta, daca va veti stabili acolo si daca sunt conditii prielnice ptr cresterea si educarea copilului!
Cu locuinta aia, depinde de distanta de scoala si mediul cunoscut copilului. Care copil, apropo, ce zice, care-i parerea lui? In toata debusolarea asta, are si el ascultata o parere?
Ce inseamna ca minorul sta si la dv. si la sot? Cat la unul, cat la altul?
De cand sunteti despartiti in practica? Nu mai exista cale de intoarcere? Consiliere, ceva?

Daca sunteti hotarata sa divoprtati, mergeti la un avocat PENTRU INFORMARE si nu pentru vreun dosar in instanta, DOAR INFORMARE. Asta inseamna sa ii spuneti de la bun inceput ca nu doriti dosar. Ca sa va puteti axa in discutie pe cum sa va intelegeti, nu pe lupte seculare ce vor chinui sarmanul copil.
Daca nu va intelegeti cu sotul pe toate chestiunile legate de divort, mergeti la mediator. Incercati sa evitati instanta, in Familiei e o cutie a Pandorei. Daca nu merge si nu merge nicicun, raportati-va la instanta ca o ultima varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, domiciliu minor dan123456 dan123456 sunt casatorita cu sotul meu de 12 ani si avem impreuna un copil de 9 ani.pe o perioada de cativa ani am locuit cu parintii lui.acum deoarece nu mam inteles cu ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)