avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, domiciliu minor

sunt casatorita cu sotul meu de 12 ani si avem impreuna un copil de 9 ani.pe o perioada de cativa ani am locuit cu parintii lui.acum deoarece nu mam inteles cu mama lui neam mutat in chirie.fiind bani mai putin lucrand doar el el vrea sa ne mutam inapoi dar eu nu mai vreau.intrebarea mea este daca divortez de el la cine ramane copilul?
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 22:29, 23 August 2015
Sotii de comun acord decid unde va fi stabilita locuinta copilului.

Daca nu ajungeti la un numitor comun, va decide instanta tinand cont de interesul superior al copilului si de probele din dosar. Se vor efectua anchete sociale la ambele domicilii pt a verifica conditiile de trai oferite minorului.

Marele dvs dezavantaj este ca nu realizati venituri, astfel incat va fi greu sa va intretineti copilul daca va avea locuinta la dvs. Iar daca va veti angaja, va trebui sa faceti dovada ca are cine supraveghea copilul cat sunteti la munca.
1. poate totusi va intelegeti cumva cu sotul si divortati amiabil la notar. Acest fapt inseamna sa va puneti amandoi de acord asupra tuturor aspectelor, custodia fiind comuna dar tot trebuie sa stabiliti un program de vizitare minor, pensie alimentara pentru acesta, eventuale acorduri cu privire la scoaterea din tara a minorului pentru o vacanta de exemeplu si cel mai important domiciliul minorului, adica la cine ramane minorul.
2. daca nu intelegeti sa divortati fara tam-tam la notar si apelati la instanta de judecata, aceasta va dispune din oficiu efectuarea unei anchete sociale, va asculta si minorul, va corobora probele si apoi va decide la cine ramane minorul dupa expresia dvs, adica la cine ii va atribui minorului domiciliul. BIneinteles custodia va fi comuna daca nu dovediti motive temeinice pentru care sa va fie atribuita doar dvs custodia copilului. Instanta se va pronunta si pe celelalte capete de cerere privitoare la pensia alimentara a copilului , la programul de vizitare, etc.
3. dupa scurta dvs expunere a problemei, mai ales dupa specificarea faptului ca numai sotul lucreaza, in opinia mea domiciliul copilului va fi stabilit la tata deoarece acesta va putea demonstra ca are un acoperis sigur pe care sa il ofere minorului ( la parintii dansului) si veniturile cu care ar putea creste minorul. Dvs nu aveti nici locuinta (stati cu chirie momentan impreuna cu sotul) si nu aveti nici un venit, stati acasa cu copilul de 9 ani.
4. raspunsul concret: cel mai probabil copilul va ramane la sot in conditiile expuse de dvs. Daca furnizati si alte amanunte poate se schimba situatia, dar dvs fara loc de munca si fara un venit care sa ii poata oferi minorului un domiciliu stabil, greu probabil ca instanta sa stabileasca domiciliul minorului la dvs. Daca divortati dvs ce veti face ? Cu ce va veti intretine dvs si unde veti locui ? daca aveti raspunsuri acceptabile la aceste 2 ultime intrebari in fata instantei atunci poate, dar cu greu, aveti o sansa sa fie stabilit domiciliul minorului la dvs.
cu stima, cassy

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort valentinabitca valentinabitca buna ziua as avea si eu o intrebare,daca se poate... cum pot divorta, si daca pot divorta inclusiv in R.Moldova, daca am un copil minor, si eu sunt cetatean ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului minorului la celalalt parinte (parinti divortati) Alexandrrra Alexandrrra Buna ziua! As dori sa stiu cum se procedeaza daca doresc sa ma mut la tatal meu, in urma divortului stabilindu-se sa raman impreuna cu mama, deoarece tatal meu ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului in caz de divort Aaaa22 Aaaa22 Suntem o familie cu un copil de 4 ani, nu ne mai intelegem si vrem sa divortam de comun acord. Noi locuim in apartamentul parintilor sotului, dupa divort sotia ... (vezi toată discuția)