avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident ucidere din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident ucidere din culpa

Buna ziua si Hristos a inviat !!! Sunt cercetat intr-un dosar cu ucidere din culpa in care sunt inculpat pe data de 28 februarie a fost trimis la camera preliminara si stiu ca a avocatul a depus niste exceptii . cat poate dura termenul la camera preliminara ? si ce decizii se pot lua acolo ?? va multumesc
Cel mai recent răspuns: al3xn01 , utilizator 21:53, 21 Mai 2014
nu se iau decizii, în vechea procedura procurorul coordona urmărirea penală.
acum un judecător face acest lucru. În fond nu este o schimbare majoră, doar că, cel puțin teoretic, un inculpat poate beneficia de mai multe garanții procesuale
In Camera Preliminara, se verifica după trimiterea în judecată, competenţa şi a legalitatea sesizării instanţei, precum şi verificarea legalităţii administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, eliminându-se astfel posibilitatea ca mai târziu dosarul să fie returnat de instanţa de judecată la procuror. Durata procedurii în camera preliminară este de cel mult 60 de zile de la data înregistrării cauzei la instanţă, dar acesta este un termen de recomandare, deoarece nu exista sanctiune in cazul in care procedura dureaza mai mult.
ART. 346
Soluţiile
(1) Judecătorul de cameră preliminară hotărăşte prin încheiere motivată, în camera de consiliu, fără participarea procurorului şi a inculpatului. Încheierea se comunică de îndată procurorului şi inculpatului.
(2) Dacă nu s-au formulat cereri şi excepţii ori nu a ridicat din oficiu excepţii, la expirarea termenelor prevăzute la art. 344 alin. (2) sau (3), judecătorul de cameră preliminară constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii.
(3) Judecătorul de cameră preliminară restituie cauza la parchet dacă:
a) rechizitoriul este neregulamentar întocmit, iar neregularitatea nu a fost remediată de procuror în termenul prevăzut la art. 345 alin. (3), dacă neregularitatea atrage imposibilitatea stabilirii obiectului sau limitelor judecăţii;
b) a exclus toate probele administrate în cursul urmăririi penale;
c) procurorul solicită restituirea cauzei, în condiţiile art. 345 alin. (3), ori nu răspunde în termenul prevăzut de aceleaşi dispoziţii.
(4) În toate celelalte cazuri în care a constatat neregularităţi ale actului de sesizare, a exclus una sau mai multe probe administrate ori a sancţionat potrivit art. 280 - 282 actele de urmărire penală efectuate cu încălcarea legii, judecătorul de cameră preliminară dispune începerea judecăţii.
(5) Probele excluse nu pot fi avute în vedere la judecata în fond a cauzei.
(6) Dacă apreciază că instanţa sesizată nu este competentă, judecătorul de cameră preliminară procedează potrivit art. 50 şi 51, care se aplică în mod corespunzător.
(7) Judecătorul de cameră preliminară care a dispus începerea judecăţii exercită funcţia de judecată în cauză.
#M2

Buna seara , in cele din urma dosarul care am intrebat mai sus a iesit de la camera preliminara am termen pe 28 luna aceasta. ce vream sa va intreb la termenul dinainte trimeterii la camera prelimana asiguratorul meu a depus o intelegere cu parintii victimei in care le da o suma de bani si au semnat intelegerea aceea ca numai au nici o pretentie de la mine . Acum la termenul acesta se va lua act de intelegerea aceea? avocatul parttii civile se va mai prezenta la proces???de acum inainte ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera preliminara ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.In legatura cu un procesul penal.Am fost azi la judecatorie iar dosarul se discuta la camera preliminara (confirmare redeschiderea urmaririi ... (vezi toată discuția)
Rolul camerei preliminare oltul oltul in camera preliminara judecatorul poate sa dea o solutie de netrimitere in judecata?(daca fapta nu prezinta pericol social) sau care este rolul camerei ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara si rechizitoriul in ncpp - notiuni, informatii relunelu relunelu Buna ziua.As dori sa stiu cum pot afla date din rechizitoriu,si deasemenea ce presupune \'\'camera preliminara\'\'.Va multumesc. (vezi toată discuția)