avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Student, in somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Student, in somaj?

Iata situatia fratelul meu:

Este student la o facultate particulara. A lucrat timp de 1 an, iar acum 2 saptamani si-a incheiat contractul individual de munca cu acordul partilor. Poate beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:00, 3 Mai 2009
Iar daca mai sunt AJOFM-uri care nu tin cont de acele decizii ale Curtii Constitutionale, ceea ce nu contest, presupun ca daca cineva merge acolo documentat poate schimba 'parerea' AJOFM.
Cel putin asta ne dorim aici, sa punem la dispozitia celor interesati legi, documente care sa ii sprijine in actiunile lor. :)
pakos a scris:

De acord, si atunci nu trebuie sa informam userii despre drepturile lor? Asa vor invata si AJOFM-urile care nu stiu inca.


:offtopic:
sunt de acord cu tine, pakos :)
1. Aceste discutii contradictorii intre noi, consultantii, apar si din cauza ca actele normative se modifica de atatea ori si nu se republica decat foarte rar sau deloc in M.O. Asa este cu Legea 19/2000 care nu s-a republicat niciodata de la aparitia ei in anul 2000, cu Legea 76/2002, cu Codul muncii s.a.m.d.
2. Sunt functionari la CJPAS, AJOFM si ITM care nu mai stiu nici ei toate modificarile facute la legile initiale. Nu stiu cine impiedica republicarea, cu modificarile la zi, a actelor normative!
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj pt angajat perioada determinata cu 1/2 norma? ContSters65093 ContSters65093 Buna dimineata! Am fost angajata pe perioada determinata 6 luni, 6 luni, respectiv 12 luni (cumulat 2 ani) , 1.04.2007-1.04.2009 la o institutie. In acest ... (vezi toată discuția)
Despre somaj dinu_dan dinu_dan Buna ziua. Am o intrebare: Lucrez de 2 ani si in acelasi timp sunt si student. Acuma s-au facut restructurari la locul de munca si trebuie sa mergem pe somaj. ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? mitoiu mitoiu Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: mi s-a cerut (irevocabil) sa plec din unitate cum vreau eu. Intrucat sunt o persoana cunoscuta in oras, printre ... (vezi toată discuția)