avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Creante vechi - termen de prescriptie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Creante vechi - termen de prescriptie

Am o nelamurire. Am incercat sa ma sfatuiesc cu o persoana de la Finante, dar parca mai mult m-a bagat in ceata.

Societatea comerciala (firma de transport) la care lucrez are de recuperat creante destul de vechi. Va dau un exemplu: avem factura emisa in 19.06.2008 in valoare de 1.363,02 lei. Acum 3 ani am trimis scrisoare de chemare la conciliere, dar nu am primit nici un raspuns, mai mult decat atat, luasem legatura cu cei de la Urban si Asociatii, care mi-au spus telefonic ca respectiva firma nu mai activeaza, iar creanta nu este recuperabila din punctul lor de vedere.

Am incercat in fiecare an sa le trimitem confirmari de sold, dar ni s-au intors asa cum au plecat, iar la numerele de tel. nu mai sunt alocate.

Cum procedam? Vrem sa ne recuperam macar TVA-ul. Care este procedura? Am citit Codul de procedura fiscala si mi s-a parut cam alambicat.

Unde pot verifica daca o firma mai functioneaza?
Cel mai recent răspuns: marichuy , utilizator 14:41, 28 Aprilie 2014
Verificati la registrul comertului daca firma a fost radiata.
pe site-ul registrului comertului recom online, sau pe mfinante, este posibil ca firma sa fie in insolventa sau deja in falimet si radiata si atunci va trebui sa luati legatura cu lichidatorul sa ba dea hotararea judecatoreasca ca sa puteti sa il scoateti din evidenta contabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere firma madrianap madrianap Buna ziua. Va rog frumos daca poate cineva sa-mi ofere informatii despre urmatoarea problema: Firma la care lucrez are o factura neincasata pentru prestari ... (vezi toată discuția)
Clienti neincasati shinnygaby shinnygaby buna ziua, In momentul acesta sunt microintreprindere (platitoare 3%) si neplatitor de tva am clienti neincasati din anul 2008; precizez ca nu se mai stie ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta oana101983 oana101983 Buna ziua, In cadrul societatii la care lucrez ma confrunt cu urmatoarea situatie: am cativa clienti care au o creanta neachitata din anul 2008. ... (vezi toată discuția)