avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna

Dupa 4 luni de munca am dreptul la concediul de odihna, cum se calculeaza zilele si pot cere acest concediu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:38, 28 Aprilie 2014
Da aveti dreptul, concediul de odihna se acorda proportional cu perioada lucrata. Daca in Contractul de munca beneficiati de 21 de zile de concediu de munca, la 4 luni aveti 7 zile de concediu
1. Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

2. Legea nu mai prevede dupa cat timp de la angajare se poate lua CO. Se dispune doar ca perioada de CO trebuie sa fie acordata proportional cu perioada din an lucrata.
In concluzie, se poate lua CO oricand dupa angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna irumes irumes Am un salariat care de la inceputul anului a muncit (pontat ) 9 zile, dupa care a efectuat concediul de odihna 31 de zile din 36 cate are dreptul pentru un an, ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihnă Mandyna Mandyna Bună ziua... Lucrez într-un salon, program 1/1zi,cartea de muncă plătită la 8 ore... Cu toate ca în contractul de muncă figurez cu drept la Concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna ptr concediu medical matei11 matei11 Buna ziua Am o salariata care intra in concediu medical Sarcina si lauzie in luna aprilie. A venit cu o cerere de concediu odihna ptr anul 2017 -. Cum ii ... (vezi toată discuția)