avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator de scara refuza incasarea partiala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator de scara refuza incasarea partiala

Are voie un administrator de scara/de bloc sa nu primeasca o parte din bani : din restanta de 700 lei am fost azi sa platesc 400 lei si nu a vrut sa-mi incaseze motivand ca trebuie sa achit totalul care va fi de 1000 lei cand se va afisa si lista urmatoare de plata..Exista vreo lege dupa care sa nu-mi incaseze o parte din restanta?

Este legal asa ceva? Mentionez ca stau cu chirie si am mai locuit si in alte zone ale Bucurestiului si s-a incasat orice banut.

nu, nu avem nicio pretentie de a trece luna curenta, dupa cum am mentionat, am vrut sa platesc din restanta!!!
Sa ii chemati la mediere.
Ca sa nu mai aveti discutii neprincipiale cu administratorul respectiv, cereti-i contul bancar al asociatiei si transferati acolo sumele dorite. Le va regasi pe extras si va fi obligat sa opereze plata stingand cele mai vechi datorii si penalizarile aferente, daca este cazul, asa cum s-a mai spus.
Eu-chirias, am fost aseara sa platesc 500 lei din cei 1021 lei total la intretinere ( 741 lei restanta si 280 lei s-a afisat lista saptamana asta ptr luna martie). Erau d-na administrator, d-l presedinte si inca un domn care nu stiu ce calitate are, dar care avea o sticla de bere in fata si din care bea. Tocmai acest domn a inceput sa tipe cum ca sunt in "rahat" si ca ma poate da in judecata si ca sa vin cu toata suma ca nu-mi accepta jumatate din suma. Apoi m-a intrebat cand platesc si restul de bani si i-am raspuns ca in cel mai scurt timp posibil. Nici nu reuseam sa dau jumatate de raspuns ca vorbea incontinuu ca si dumnealui lucreaza la privat si ca si pensionarii sunt la zi. Apoi a intervenit d-l presedinte ca asa o sa facem si peste 2 luni (mentionez ca in permanenta am fost la zi). I-am spus ca nu si ca nu este legal sa nu incaseze jumatate din suma si ca putem intreba un avocat chiar, ca doar acum s-a intamplat, dar nu au dorit sa inteleaga si au spus ca vor vorbi doar cu proprietara. In tot acest timp, d-na administrator nu a zis nimic. Au sunat-o pe proprietara si am urcat din nou la administratie sa platesc. Mi s-a taiat chitanta ptr cei 500 lei si din nou aceeasi persoana care era cu berea in fata ridica tonul la mine ca de ce il amenint ca vin cu avocat, ca vin cu gura mare, cand nu m-a dat in judecata. L-am intrebat daca cei cu cate 5000 lei restanta platesc si eu ca am venit cu jumatate de suma de ce tipa la mine. I-am zis sa lase si berea cand vorbeste cu mine, ca i-am vorbit frumos si tine de cei 7 ani de acasa, iar faptul ca a trebuit sa-mi platesc rata la cea de-a doua facultate, m-a facut sa intarzii. S-a ridicat la mine si m-a intrebat daca stiu cati ani are el fata de mine si m-a injurat obscen. Am urcat in lift spunandu-i ca va primi o citatie.

Ce este de facut in cazul acesta, va rog?
Va multumesc!
Sa nu mai raspundeti la provocari si daca se mai opun sa incaseze partiale de suma, vorbiti cu proprietara. Vad ca asa se rezolva!
Iar pe domnul cu berea ignorati-l. Se mai intampla ca pe langa administrator, la incasari sa se mai aciuiasca si betivi care se plictisesc in casa si care intr-un anumit stadiu de ebrietate - nu foarte avansat - au o samanta de scandal in ei ... ceva de pomina. Si injura obscen :)

Daca vreti sa-i dati o lectie, chemati-l la un mediator, asa, cat sa se plimbe pe drum si sa-i iasa aburii alcoolului din cap :duh:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada chitanta ContSters61634 ContSters61634 Salut. Am o mica nedumerire. Chitanta care atesta plata intretinerii pe ultima luna dovedeste si platile pe lunile anterioare? Atunci cand trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Plata fond de rulment hytre_87 hytre_87 Buna ziua, M-am mutat in noul meu apartament de o luna de zile. Astazi am fost sa platesc intretinerea iar domnul de la asociatie nu a vrut sa imi primeasca ... (vezi toată discuția)
Incarcare nejustificata la intretinere patty37 patty37 sper sa ma poata indruma cineva ce trebuie sa fac....in anul 2008(martie) am fost somata de catre o firma de recuperari ca in termen de 15 zile sa-mi achit ... (vezi toată discuția)