avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesionare loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesionare loc de veci

Buna ziua!
Am o problema, intr-un domeniu in care nu ma pricep si am nevoie de ajutor.
Vreau sa repar la cimitir piatra de mormant care s-a crapat. Am fost la administratorului cimitirului sa discut si mi-a spus ca nu pot repara pana nu fac concesionarea locului de veci. Mentionez ca am trei persoane decedate pe acel teren pe o o suprafata de 3 m Suma pe care trebuie sa o platesc este de 511 RON pe sapte ani. Mi se pare exagerat de mult. Ma intereseaza in baza carei legislatii se percep aceste taxe, de cine sunt stabilite, sunt obligatorii si de ce sunt obligata sa concesionez terenul daca vreau sa repar, nu sa construiesc. Mentionez ca este vorba de cimitirul Tg jiu.
Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: a_gmona , utilizator 19:56, 21 Mai 2009
Buna ziua.Daca cimitirul apartine Primarie Municipiului Tg.Jiu taxele de concesiune sunt stabilite de consiliul local si ele nu sunt negociabile.Este necesar sa concesionati terenul si pentru a face reparatii in ca z contrat el putand fi concesionat altei persoane
Multumesc mult pentru promtitudine
Vrand sa fac concesionare terenului de la cimitir m-am izbit de o multitudine de probleme.
Cum stau lucrurile:bunicul meu in 1979 a devenit propietar pe 3 ml. In 1982 a decedat. Pe aceea suprafata au fost costruite 3 morminte. In 2001, bunica mea a facut un act notarial in care ii cedeaza o groapa mamei mele. In 2006 a decedat tatal meu si a fost inmormantat tot acolo fara probleme pe baza certificatului de casatorie cu mama, care avea act pe groapa. Anul trecut a decedat si bunica mea. Acum, vrand sa reparam una din pietrele de mormant, ni s-a spus ca nu putem pana nu concesionam terenul. Am inceput demersurile in acest sens. Dar, mamei mele i se spune ca fara succesiune dupa parinti nu poate face nimic. Mama mea mai are o sora stabilita la tara, la 200 km, care nu se poate deplasa, care oricum nu are pretentii asupra gropii de la cimitir. Ce se poate face in acesta situatie?
Va rog ajutati-ma cu un sfat.
Cu multumiri,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea certificatului de succesiune nicugt nicugt Salutare, Am rugamintea sa imi dati un sfat privind urmatoarea situatie. Bunicul meu a decedat in1970 si a fost ingropat intr-o groapa ce ii apartinea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o problema cu un loc de veci pe care incerc sa ... anla2 anla2 Buna ziua. Am o problema cu un loc de veci pe care incerc sa o rezolv dar abia acum am gasit un raspuns dat de ,,CONTSTERS234722 care m-a luminat si mi-a ... (vezi toată discuția)
Nelamurire proprietate locuri de veci mike01 mike01 In 1981 cand tatal meu a decedat, mama mea a cumparat un platz de 3 metri liniari fatada in cimitirul municipal tg-jiu, iar in anul 1988 a decedat si mama ... (vezi toată discuția)