avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune?

Buna seara, va rog sa imi oferiti o informatie privind urmatoarea speta.: In luna septembrie 2013, o cunostiinta de-a mea ma roaga sa ma inscriu pe site-ul mail direct. ro, deoarece ea primea un punctaj daca aducea useri noi, punctaj care ar fi urmat sa se transforme in bani, iar eu as fi fost la randul meu rasplatita daca citeam mail-urile pe care mi le trimeteau ei pe mail si daca aduceam useri noi si imi formam echipa mea aveam 10% si din ceea ce munceau ei, adica din citirea de mal-uri si din useri noi adusi. Bun m-a convins am intrat, m-am inregistrat am citit conditiile care spuneau clar ca trebuie sa fac suma de 50$ ca sa pot retrage banii si mai mult atunci semnam un contract in urma caruia voi fi platita, intr-un cont bancar. Am inceput pe la jumatatea lui Septembrie 2013 si am facut suma de 50 $ in data de17 Ianuarie 2014, mi-a aparut o fereastra cu retragerea sumei si nimic mai mult am asteptat vreo veste cam 2 saptamani, le-am scris mai multe mail-uri, pana la urma mi-au trimis un contract online, spunandu-mi ca este necesara si o copie de buletin, am semnat
contractul, am trimis copia de buletin si iar am asteptat si iar nimic, dupa mai multe mail-uri au raspuns in sfarsit zicand ca este necesara si o adeverinta de venit, vezi Doamne sa vada daca putem si cumpara din ceea ce ne trimit ei pe mail, am zis ca nu este corect ceea ce se intampla dar avand in vedere ca nici nu vroiau sa auda de dat banii fara adeverita, am trimis-o si pe asta, apoi am intrat iar in asteptare pe 14 Martie 2014, am primit mail de la ei ca imi vor baga banii,in perioada 15-21 Martie, ceea ce nu s-a intamplat, iar pe 21 Martie primesc mesaj ca mi-au suspendat contul, pe motiv ca citirea din 15 Martie a catorva mail-uri era in cascada. Nu au explicat ce insemna citire in cascada, nu au deloc dreptate, deoarece acele mail-uri, nu au fost citite nicidecum asa, dar au gasit o chichita sa nu plateasca, iar in situatia mea sunt multe persoane. Cam asta este speta ce ma sfatuiti legal sa fac, ca nu vreau sa ii las asa.Aropo mentionez ca am adus in perioada in care am lucrat 114 useri noi.

Evident, aveti perfecta dreptate ! Cum de v-ati dat seama ?!? (Glumesc ...)
Si ... cunostinta ... ce zice despre ce s-a intamplat ?!?
Ar fi cazul sa faceti cat mai repede plangere la cea mai apropiata unitate de politie.
Probabil ca plangerea initiata de dumneavoastra va fi inregistrata la penal, urmand ca politistii din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor să efectueze cercetari.
La plangerea pe care o veti face ar fi bine sa atasati si dovezi, cum ar fi copii de pe corespondenta de pe e-Mail, print-screenuri de pe site-ul cu pricina, dar si informatii punctuale, despre persoana care v-a bagat in aceasta situatie, precum si lista completa (cu date de contact, e-Mailuri si numere de telefon) a celor 114 persoane (userii noi) pe care i-ati introdus in cuprinsul acestei povesti neplacute, care, mai mult ca sigur, a devenit si cosmarul acestora, devenind si ei, la randul lor, victime sigure.
Cereti, totodata, blocarea site-ului cu pricina, sau a userilor de pe site-ul de pe care ati primit corespondenta, pentru a stopa extinderea fenomenului.
Sa nu va surprinda daca, peste ceva timp, veti fi contactata de o firma privata, ce recupereaza datorii, in cazul in care se va lua vre-un credit de la vreo banca in contul dumneavoastra, sau se vor achizitiona bunuri de consum cu plata in rate, ori cine stie ce varianta similara care v-ar putea aduce numai necazuri, neplacerile pe care ar urma sa le suportati pot fi chiar socante, pur si simplu. !!! MARE ATENTIE !!! Grabiti demersurile oficiale necesare pentru a va pune la adapost si a nu fi nevoita sa suportati consecinte grave costisitoare. Asa, cel putin, veti reusi sa-i protejati si pe cei care au avut incredere in dumneavoastra si v-au ascultat sfaturile si rugamintile de a urma acelasi drum gresit pe care l-ati urmat si dumneavoastra, ca fiind de buna credinta, insa rezultatul la care s-a ajuns fiind, din nefericire, de rea credinta. Succes !

P.S.: Sunteti cumva CONSULTANT pe acest site ?!?
In ce domeniu profesati, daca vreti sa spuneti ?!?
Si, apropo : NU UITATI ca oamenii sunt de mai multe feluri, majoritatea asa cum nu trebuie, nefiind ca noi, cei de buna credinta, care, adeseori, credem ca ceilalti sunt corecti si buni, sufletisti, la fel ca noi, dar, mai mereu, realitatea ne demonstreaza contrariul.
Ce credeti ca trebuie facut ?!?
Eu cred ca trebuie sa ne schimbam radical si, in primul rand, sa fim atenti clipa de clipa si, sa nu mai permitem ca astfel de lucruri sa se intample, niciodata, macar de acum inainte.
Nu credeti ?!?
Aveti perfecta dreptate, da trebuie sa ne schimbam si sa nu ne mai incredem in oricine. Cand ma gandesc ce se poate intampla cu copia de pe buletin si cu adeverinta de venit.....nici nu pot sa va explic, ce rau imi pare ca am intrat in aceasta intamplare.
Nu cred ca este inselaciune.
Va puteti judeca in civil daca asa veti considera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de domiciliu ContSters79575 ContSters79575 Nu mai locuiesc in Ro de cativa ani si am cerut bancii la care am un credit sa-mi trimita corespondenta aferenta la noua mea adresa sau pe e-mail. Respectiva ... (vezi toată discuția)
Secretul corespondentei cobru cobru Poate nu tine neaparat de drept civil intrebarea mea. Am gasit pe net (poate o varianta mai veche), articolul 18 din Constitutia Romaniei: ART. 28 Secretul ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare cumparare IonutIon IonutIon Tebuia sa se împartă o garsonieră în 2 şi a fost facută o succesiune în care a fost indicata o singură persoană şi apoi casa a fost vanduta. Pe penal ... (vezi toată discuția)