avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Citire contoare apa la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Citire contoare apa la bloc

Buna ziua, m-am confrutat zilele astea cu o situatie la AG in care am solicitat un pv in 2 exemplare de citire(unul la el, celalalt la mine) al contoarelor iar cel care citeste contorul (administratorul) inclusiv un martor(vecinul de bloc sa asiste la citire)si sa semneze, si daca nu semneaza cititorul sa scrie motivul.

procesul verbal cuprinde
citire index vechi, index nou apa rece, calda
nume, semnatura cititor, martor(daca exista), propietar/chirias
Este legal ce am propus la AG ?
Cel mai recent răspuns: papiotta , utilizator 22:32, 30 Aprilie 2014
@Adam Grecu
Dv. ati inteles ca ar fi vorba despre contorul de bransament?
Eu am inteles ca ar fi vorba despre contoarele din casa - apometrele. Zice ceva de semnatura proprietar/chirias.

@dan_xcm
Ce propuneti dv., daca am inteles bine ca ar fi vorba despre apometre, este ceva de groaza.... :stunned: Vreti si martor? La ce va trebuie atatea semnaturi?

Nu stiu, mai bine ne lamuriti ce vreti, despre ce contoare e vorba si.... de ce ati ajuns la asemenea propunere?
Pai DA, asa am inteles, ca este vorba de apometrul de bransament...
Daca-i vorba de apometrul din casa, atunci ce ziceti dvs. cu groaza, este chiar adevarat... In fine, am cam batut apa-n piua. Pe bune ca am inteles ca este vorba de apometrul de bransament. Asa intrebare, asa raspuns!
.......................
Daca se face verificarea apometrelor din locuinta, da, aceasta verificare se poate face de catre o comisie formata din 1-2-3 membri si chiar trebuie sa semneze toti, inclusiv si un delegat neutru, de la alta asociatie, de la primarie, de la ApaNova, de la ONU! Chestiune grava cu apometrele astea!
In AG momentan nu s-a hotarat nimic concret, doar povesti, in schimb astept o copie sau vad pv de la AG ce s-a scris in el, iar pana in prezent pv nu apare la nici o scare de bloc care sunt deciziile luat sau voi solicita o copie acestuia la primarie, iar termenul limita la primarie e 10 mai in care se lasa documentatiile cerute de primarie. legat de pv de citire contor la bloc din apartament ma refeream, imi cer scuze pentru nespecificare.
Tot nu am inteles ce ati solicitat sa se discute, sa se hotarasca in adunarea generala?
Si la ce v-ar folosi ceea ce solicitati?
Procesul verbal incheiat in adunare generala ramane in sediul asociatiei si nu se duce la primarie.
in AG am solicitat sa se discute urmatoarele:calcularea agentului termic, defalcarea cheltuielilor, salariul administratorului, apa, etc, toate solicitarile acestea au fost facute in urma constatarii a unor nereguli in conducerea blocului de catre primarie, in care primaria ne solicita sa avem AG in care sa luam masuri legat de problemele prezente.
plangerea la primarie a fost facuta de catre 2 persoane, deoarece la nivel de administratie nu iti pune la dispozitie cheltuielile defalcate, calcularea agentului termic etc...
Nedepunerea hartiilor de la administratia blocului la primarie pana pe 10 mai atrage dupa sine autosesizarea autoritatilor competente(politia primariei cu garda financiara ) de a face verificari la fata locului.

de aici pleaca si procesul verbal de citire din apartament (la afisier, nu apare nicaieri suma totala de la apa si numarul de persoane la care a fost impartita si nu imi apare nicaieri la afisier cati m2 de apa am consumat/apatament, iar administratorul poate sa treaca mai multi m2, neputand sa am o dovada scrisa in care sa pot demonstra cum incarca cu m2.

procesul verbal, in cat timp se afiseaza la bloc in urma AG, sau la solicitarea unui propietar din bloc se ofera o copie a acestuia, tinand cont ca prelucrarea si editarea se face de catre presedintele blocului, iar la solicitarea pv-ului presedintele mi-a spus ca nu voi primi nici un exemplar dupa el, si e posibil ca nici asa ceva sa nu existe, atunci ce de facut?

Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
dan_xcm, utilizator

Alte discuții în legătură

Apometre cu / fara citire radio florinapopa florinapopa Buna ziua In blocul in care locuiesc au fost schimbate apometrele in majoritatea apartamentelor. Eu, deocamdata, din motive tehnice, nu am facut-o, am ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)
Rezolvare situatie - diferențe mari între apometrul de scară și suma indecșilor din apartamente elvirazaharia elvirazaharia Buna ziua! Locuiesc intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari de bloc si ma confrunt cu urmatoarea situatie: la citirea apometrului de scara (cu 19 ... (vezi toată discuția)