avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare operator calculator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare operator calculator

Buna ziua,
Am o mare nlamurire legata de acest subiect; de ce...?
Am vazut un anunt ca se cauta operator calculator si ma gandeam sa aplic. Acum, facultate nu am facut, am terminat doar liceul la profilul de informatica si, in urma unei examinari, am obtinut un atestat de competente profesionale pe care scrie ceva de genu: "...in urma rezultatelor obtinute la examen...a dobandit competente de operare pe calculator".
Intrebarea mea este, ma pot angaja cu un astfel de atestat pe postul de operator pc? e legal...adica, ma poate trece angajatorul pe contract cu codul cor specific unui operator pc ( cor: 413201 / 351101 sau 312201 nu mai stiu care din ele) am auzit diferite pareri, cele mai multe ca nu mi-ar folosi la nimic; plus ca, inainte de examenul de bac, am mai dat si un examente de competente digitale, mi-au dat de asemenea un certificat pe care scrie ca am obtinut 90 puncte/utilizator experimentat si cu un supliment descriptiv. Am intrebat si profesorii, nici ei nu stiau ceva sigur si pana in prezent nu m-a lamurit nimeni concret.
As vrea totusi sa stiu daca toate hartiile alea ce mi-i le-au le tin doar asa...sau poate totusi, cum ziceau unii, te poti angaja ca operator cu atestatul ala.
Daca ma puteti ajuta in acest sens, va rog, as fi foarte recunoscatoare. Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:19, 30 Aprilie 2014
Postul de operator calculator nu necesita studii superioare. Prin urmare, va puteti angaja pe un astfel de post.
Codul COR 351101 - Operator calculator electronic si retele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare... fara calificarea necesara??? maryabelle maryabelle Buna seara! Imi poate spune cineva daca o persoana selectata in vederea angajarii poate fi incadrata intr-o anumita functie (de ex. operator introducere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu o situatie, am un viitor ... oana.velicu oana.velicu Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu o situatie, am un viitor angajat si nu stiu pe ce functie COR sa-l incadrez, o sa fie in departamentul IT, suport ... (vezi toată discuția)
Cod cor Ana 2018 Ana 2018 Buna ziua..Am absolvit Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune. In prezent lucrez ca operator introducere si validare date. Codul COR cu care ... (vezi toată discuția)