avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Decontare combustibil Birou Individual de Arhitectura
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Decontare combustibil Birou Individual de Arhitectura

Bună ziua,

Aș avea și eu o nelămurire legată de decontarea combustibilului în interes de serviciu. Deși mi-am pierdut ceva vreme căutând răspunsuri, încă nu m-am lămurit dacă pot sau nu să decontez combustibilul consumat în interes de serviciu. Menționez că exercit o meserie liberă și am BIA (birou individual de arhitectură) ce nu este înregistrat la Registrul Comerțului, având doar CIF, neplătitor de TVA. În cazul în care se poate deconta combustibilul, mai am o nelămurire: dacă clientul meu este persoană fizică, fam. X din comuna Y care dosește proiectarea Z..... cine îmi ștampilează mie ordinul de deplasare și foaia de parcurs?

Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: klema , utilizator 11:33, 5 Mai 2014
Chiar daca nu sunteti inregistrat la registrul comertului, tot trebuie sa tineti contabilitatea in partida simpla, aplicati prevederile art. 48 cod fiscal si depuneti D200.
Daca aveti auto proprietate personala si o folositi pe baza de contract de comodat si in interesul activitatii/afacerii, nu e nevoie sa completati foi de parcurs.
Din normele de aplicare ale art. 48 cod fiscal:
39^1.
.....
(2) Dacă vehiculele respective nu sunt utilizate exclusiv în scopul desfăşurării activităţii, se limitează la 50% dreptul de deducere a cheltuielilor efectuate conform art. 48 alin. (4) şi (5) din Codul fiscal legate de aceste vehicule, cu excepţia cheltuielilor privind amortizarea pentru care se aplică regulile privind amortizarea prevăzute în titlul II, după caz. În cadrul cheltuielilor supuse limitării fiscale se cuprind cheltuielile direct atribuibile fiecărui vehicul, inclusiv cele reprezentând: impozitele locale, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, inspecţiile tehnice periodice, rovinieta etc.
Am ințeles. Vă mulțumesc mult pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare combustibil florinelok florinelok am si eu o intrebare pt ca nu m-am lamurit complet , vreau sa deschid o intreprindere individuala cu obiect de activitate magazin alimentar.....vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa Derulator Derulator Buna dimineata, In cazul unei PFA, se pot inregistra in jurnalul de incasari si plati cheltuielile pentru RCA, CASCO, revizii programate si combustibil ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibil mastera mastera Buna seara, Sunt PFA cod 6209. Imi desfasor activitatea in mare parte la client. Pentru ajunge la client ma deplasez cu masina proprie pe care am contract de ... (vezi toată discuția)