avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Decontare combustibil
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Decontare combustibil

am si eu o intrebare pt ca nu m-am lamurit complet , vreau sa deschid o intreprindere individuala cu obiect de activitate magazin alimentar.....vreau sa stiu daca pot deconta combustibilul si alte cheltuieli cu sediul social
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:12, 30 August 2015
Toate detaliile privind cheltuielile pe care le puteti deconta le gasiti la art. 48 cod fiscal si in normele de aplicare.
Printre condiţiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile aferente veniturilor, pentru a putea fi deduse, este si aceea ca să fie efectuate în cadrul activităţilor desfăşurate în scopul realizării venitului, justificate prin documente. Daca marfa pe ca o comercializati o transportati dumneavoastra cu un auto personal pa care il folositi partial si in interesul afacerii, trebuie sa aveti contract de comodat incheiat intre proprietarul masinii si pfa in care treci toate detalii de mai jos. Dacă vehiculul respectiv nu este utilizat exclusiv în scopul desfăşurării activităţii, se limitează la 50% dreptul de deducere a cheltuielilor efectuate conform art. 48 alin. (4) şi (5) din Codul fiscal legate de aceste vehicule, cu excepţia cheltuielilor privind amortizarea pentru care se aplică regulile privind amortizarea prevăzute în titlul II, după caz. În cadrul cheltuielilor supuse limitării fiscale se cuprind cheltuielile direct atribuibile fiecărui vehicul (printre care si carburantul), inclusiv cele reprezentând: impozitele locale, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, inspecţiile tehnice periodice, rovinieta etc.
La cheltuielile cu sediul social, deduceti cheltuiala cu administrarea spatiului proportional cu procentul pe care il reprezinta camerara destinata pfa din intreg imobilul, pe baza chitantei de la asociatia de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa Derulator Derulator Buna dimineata, In cazul unei PFA, se pot inregistra in jurnalul de incasari si plati cheltuielile pentru RCA, CASCO, revizii programate si combustibil ... (vezi toată discuția)
Decont carburant pfa digi2012 digi2012 Va rog sa ma ajutati pt clarificarea urmatoarei probleme: -detin un PFA. La deplasarea in scopul unei prestari de servicii in cadrul obiectului de activitate ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli carburant pentru pfa dragoscosmin23 dragoscosmin23 Am facut un contract de comodat intre mine (PF) si PFA- ul meu.(este vorba despre profesie liberala- medic, ofer servicii medicale catre clinici private cu ... (vezi toată discuția)