avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... penalitati inscrise pe factura
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

penalitati inscrise pe factura

Penalitatile inscrise pe o factura achitata dar nesemnata de debitor pot constitui creanta certa, lichida, exigibila?
Eu cred ca nu, din moment ce nu le-am acceptat expres.
Cel mai recent răspuns: Mihail Hritcu , Consilier juridic 15:09, 6 Mai 2009
Daca penalitatile sunt calculate conform unor prevederi contractuale si pot fi dovedite pot constitui o astfel de creanta, cae se poate recupera pe cale somatiei de plata
Plata facturii reprezinta o recunoastere a creantei respective si implicit a mentiunilor inscrise pe factura respectiva.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref somatie de plata og.5/2001 vghita vghita Va rog sa-mi dati un sfat.Am castigat pe somatie,am recuperat creanta si penalizarile conform clauze contractuale pana la data inceperii ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata miruna.c miruna.c vreau sa merg pe somatie de plata pentru recuperarea unor creante ideea e ca observ ca exista intarzieri si din partea societatii creditoare ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Lista de plata a intretinerii este creanta certa, lichida ºi exigibila cf.og5/2001? carmenbn carmenbn Confor OG 5/2001 se poate admite o somatie de plata daca creanta e certa,lichida si exigibila.Cotele de plata la intretinere,plus penalitatile aferente pot fi ... (vezi toată discuția)