avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Care sunt pasii de anulare a deciziei Consiliului de ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Care sunt pasii de anulare a deciziei Consiliului de administratie?

Buna seara! Sunt invatator si am participat la etapa de pretransfer consimtit intre unitati de invatamant la o scoala care a publicat post vacant in acest sens. Desi mi s-a primit, inregistrat si evaluat dosarul, nu mi s-a dat acordul de pretransfer in CA motivand ca postul nu exista(cel mai mare punctaj). Ori inainte de inceperea CA exista. Am depus contestatie la aceasta scoala si mi-au raspuns ca decizia este definitiva, iar ISJ mi-a spus ca nu se pot amesteca in deciziile luate la nivel de CA al scolii. Am cateva intrebari:
1) Care sunt pasii de atac ai acestei decizii? Mi s-a comunicat ca trebuie sa ma adresez instantei de contencios-administrativ, dar nu stiu ce am de facut exact.
2) Ma pot apara singur sau am nevoie de avocat neaparat?
3) Pot cere si daune morale si cheltuieli de judecata?
4) Daca ISJ mi-a raspuns ca nu intervin peste hotararea CA al scolii, desi au sesizat ca acolo s-a incalcat metodologia si mi-au comunicat verbal ca nu aveau niciun motiv legal sa nu-mi dea acord favorabil, ii pot actiona si pe d-lor in judecata pentru ca nu au reparat la timp situatia?
Am mai gasit ceva: in dreptul postului, pe site-ul Titularizare 2014.ro, scrie >Modalitati de ocupare 1.Pretransfer consimtit intre unitati de invatamant -Da. Deci, mai clar de asa nu se poate, CA a stabilit conditiile de ocupare anterior publicarii ca vacant! Din pacate, doar pentru mine e limpede cum ar trebui sa stea lucrurile.
elena138 a scris:

...
Trebuie sa mai vedem si care este competenta Ministerului Public privind actiunea in contencios administrativ pentru anularea actelor ilegale.

Participarea procurorului in litigiile de contencios administrativ nu este obligatorie.

Potrivit art.92 alin.2 C.proc.civ., procurorul poate să pună concluzii în orice proces civil, în oricare fază a acestuia, dacă apreciază că este necesar pentru apărarea ordinii de drept, a drepturilor şi intereselor cetăţenilor.

D-le consilier juridic, din punctul d-voastra de vedere, avand in vedere cele prezentate si pe care le pot proba cu documente, as avea castig de cauza sau sa incerc intai sa ma adresez Corpului de control al ministrului si Avocatului poporului pentru un raspuns, ca mai apoi, in functie de acesta, sa merg mai departe in instanta?
Va multumesc din nou tuturor pentru sprijinul acordat!
1. Nu cred ca vi se poate spune exact ce sanse aveti dvs intr-un asemenea litigiu.
La prima vedere , recitind cele postate in acest topic, consider ca aveti mai multe sanse decat unitatea scolara. Important este ca si judecatorii cauzei sa va dea dreptate.

2. Sesizarea catre Corpul de Control si actiunea in instanta pot fi exercitate concomitent.

Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
O adresa catre Avocatul poporului ar fi de ajutor?(Am citit atributiile acestuia si am vazut ca poate solicita CA sa reglementeze situatia, in cazul in care se dovedeste ca am dreptate). Catre Corpul de control voi inainta chiar luni o sesizare, dar nu stiu cum este mai bine, in nume propriu sau printr-un avocat?

Alte discuții în legătură

Incalcare metodologie fight_for_justice fight_for_justice Buna ziua! As dori sa va prezint pe scurt urmatoarea problema. Sunt profesor titular si fac o naveta de 30km pana la scoala fara a primi decontarea navetei. In ... (vezi toată discuția)
Incalcare legii in etapa pretransfer a cadrelor didactice christina_geanina christina_geanina Buna ziua! Prin prezenta va solicit opinia de specialitate, intrucat ma confrunt cu urmatoarea situatie: sunt angajata unei unitati de invatamant subordonata ... (vezi toată discuția)
Conditii specifice pretransfer - pot fi contestate juridic? ContSters53977 ContSters53977 Conform prevederilor METODOLOGIEI - CADRU PRIVIND MOBILITATEA PERSONALULUI DIDACTIC DIN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR ÎN ANUL ŞCOLAR 2015-2016, art.29, ... (vezi toată discuția)