Buna seara! Sunt invatator si am participat la etapa de pretransfer consimtit intre unitati de invatamant la o scoala care a publicat post vacant in acest sens. Desi mi s-a primit, inregistrat si evaluat dosarul, nu mi s-a dat acordul de pretransfer in CA motivand ca postul nu exista(cel mai mare punctaj). Ori inainte de inceperea CA exista. Am depus contestatie la aceasta scoala si mi-au raspuns ca decizia este definitiva, iar ISJ mi-a spus ca nu se pot amesteca in deciziile luate la nivel de CA al scolii. Am cateva intrebari:
1) Care sunt pasii de atac ai acestei decizii? Mi s-a comunicat ca trebuie sa ma adresez instantei de contencios-administrativ, dar nu stiu ce am de facut exact.
2) Ma pot apara singur sau am nevoie de avocat neaparat?
3) Pot cere si daune morale si cheltuieli de judecata?
4) Daca ISJ mi-a raspuns ca nu intervin peste hotararea CA al scolii, desi au sesizat ca acolo s-a incalcat metodologia si mi-au comunicat verbal ca nu aveau niciun motiv legal sa nu-mi dea acord favorabil, ii pot actiona si pe d-lor in judecata pentru ca nu au reparat la timp situatia?
Am fost la ISJ si am discutat cu d-l Insp. Sc.Adj. care mi-a spus ca nu este de competenta d-lor sa intervina in deciziile CA ale unitatilor de invatamant, altfel spus, fara acord din partea scolii, nu-mi pot da postul. Corect! Dar de nerespectarea Metodologiei si de nepublicarea corecta a posturilor cine raspunde? Maine voi merge in audienta la d-l Inspector General. Prevad acelasi raspuns, dar as vrea sa o aud personal.
Mai mult, azi mi s-a refuzat in mod explicit dreptul de a depune o cerere. Am solicitat scolii care nu mi-a dat acord de pretransfer sa-mi elibereze copii ale documentelor necesare pentru instanta(Proces verbal CA, Comisie de mobilitate etc.), iar doamna secretara a spus ca nu-mi inregistreaza cererea pana nu o vede d-l director. Cand am spus ca ii cunosc atributiile de serviciu si ca mi se incalca niste drepturi, mi-a raspuns: "Stiu, dar am si eu un sef!"
Voi merge in instanta, dar deja imi fac bagajele in gand catre o tara civilizata, in care legea este respectata in egala masura de toti cetatenii.
Daca nu v-au inregistrat cererea, o puteti trimite prin posta, cu confirmare de primire. Daca nu va raspund e la fel de rau ca si raspunsul pe care vi l-ar da.
Eu v-am sugerat o audienta la biroul local al Av. Poporului, nu la ISJ.