avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scutire impozit venituri - persoana handicap grad 1
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scutire impozit venituri - persoana handicap grad 1

Tatal meu, pensionar detinator al unui certificat de handicap defintiv grad 1 (orb si handicap grav motor) are un apartament in proprietate, pe care doreste sa il vanda. As dori sa stiu daca legislatia in vigoare prevede scutire de impozit pe suma rezultata din vanzarea proprietatii pentru persoanele cu handicap grav grad 1 . Din cate am studiat in lege, este scutit doar de impozitul pe venituri, dar legea este neclara in ceea ce priveste scutirea de impozit in cazul veniturilor rezultate din vanzarea unei proprietati. Notiunea de venituri include si suma rezultata din vanzarea unui bun imobil? Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:00, 1 Mai 2014
Nu este scutit de obligatia platii impozitului aferent transfer drept de proprietate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat pentru veniturile ... eugen.badarau eugen.badarau Persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat pentru veniturile realizate din :pensii (Lg.60 art.60 pct.1 lit. c) mai sunt SCUTITE sau NU, pentru ca a ... (vezi toată discuția)
Tânăr cu grad accentuat, pensie de invaliditate cu drept de ... indrecan_cg indrecan_cg Tânăr cu grad accentuat, pensie de invaliditate cu drept de munca. Cum poate fi angajat și ce taxe trebuiesc plătite pentru el de către angajator? (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap grav e scutita de taxe la transfer imobil? TCSB TCSB Buna ziua O persoana cu handicap grav, care este scutita de taxe si impozite, va trebui sa plateasca taxe la transferul ( contract vanzare-cumparare ) unui ... (vezi toată discuția)