avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Persoana cu handicap grav e scutita de taxe la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Persoana cu handicap grav e scutita de taxe la transfer imobil?

Buna ziua
O persoana cu handicap grav, care este scutita de taxe si impozite, va trebui sa plateasca taxe la transferul ( contract vanzare-cumparare ) unui imobil pe care il detine de mai mult de 25 de ani? Transferul se face de la mama la fiu
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:39, 25 Iulie 2025
Cei cu handicap GRAV sau ACCENTUAT, au scutire DOAR pe impozitul acela de 10% pe venit.
Nici măcar de la plata CASS n-au scutire.
Dacă au salariu, nu platesc impozit pe salariu, dar plătesc CASS. - La fel identic se aplică și la pensionarii cu handicap.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2025
Dapix, utilizator
Deci , babeste"
Trebuie sa plateasca impozit pe avere? ( vanzare apartament )
Da , trebuie . Nu e impozit pe avere , ci pe venitul din vanzarea unui imobil .
Da, trebuie.
Este impozitul pe care vânzătorul îl plătește din prețul încasat de la cumpărător.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele cu handicap grav/accentuat sunt scutite si de cass, ... Sisi03 Sisi03 Persoanele cu handicap grav/accentuat sunt scutite si de CASS, daca da de cand si in baza carei legi? (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns cat mai urgent! multumesc anticipat alinadrapa alinadrapa Am o nelamurire mare si am nevoie cat de repede de raspuns concret! Vreau sa cumpar o masina care a fost inmatriculata pe persoana cu handicap. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire si teren trandanus trandanus buna ziua. doresc sa va intreb urmatoarele ; am o locuinta (casa ) cu teren , sunt o persoana cu handicap accentuat si cand am fost sa platesc impozitul mi ... (vezi toată discuția)