avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie ccc

In cazul in care tatal intra in c.c.c. iar mama copilului nu are venit, inteleg ca aceasta beneficiaza de o luna de indemnizatie pentru cresterea copilului. aceasta luna este platita?tatal va lua salariul intreg, iar mama indemnizatia?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:56, 1 Mai 2014
1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC).si de indemnizatia aferenta parintii trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.)

2. Daca amandoi parintii indeplinesc conditiile trebuie ca si celalalt parinte sa intre si el cel putin o luna in CCC., caz in care se reduce CCC pentru primul parinte cu o luna de zile.

3. Daca unul din parinti nu indeplineste conditiile atunci celalalt parinte poate sta toata perioada in CCC.

4. - In cazul relatat de dvs. inteleg ca mama nu indeplineste conditiile deci nu poate intra in CCC.
- In acest caz tatal poate sta in CCC pana la terminarea lui.

5. Daca mama indeplineste conditile pentru a intra in CCC (chiar daca dupa nastere nu a mai avut serviciu) atunci ea poate intra in CCC pentru cel putin o luna, perioada in care ea va primi indemnizatie pentru CCC iar tatal va relua activitatea si va primi salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cate zile de concediu are dreptul tatal copilului? miklosgyongyi miklosgyongyi trebuie sa nasc in luna iulie si intrebarea mea este:la cate zile de concediu legal are dreptul tatal copilului. s-a tot vorbit despre 1 luna acum nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic o mãmicã care a nãscut dupã 01.03.2012 EmiMimy EmiMimy Bună ziua, Eu sunt angajator şi am o salariată în concediu de creştere copil de până la 2 ani. Copilul s-a născut în data de 09.04.2012.Eu, ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, concediu crestere copil - drepturi de autor spooker spooker Buna ziua, Am si eu cateva intrebari la care nu prea gasesc raspunsuri... Sotia este angajata la o firma unde este platita cu salariu fix + drepturi de ... (vezi toată discuția)