la subsol sau facut reparatii recent pe langa ca sa cerut o factura mare pentru asa reparatie (reparare scurgere pe o coloana sa cerut peste 600 lei ) dar cheltuielile n-au fost repartizate uniform catre toti de pe scara mai exact cei de pe acea coloana sau trezit cu plata si de 4 ori fata de cei de pe celalalata coloana Din ce cauza acest lucru.
va multumesc
Am calculat valoarea totala a reparatiilor persoana respectiva a fost mintita in ultimul hal fara de hal de administrator care cand i-a zis de reparatii i-a zis o valoare totala de doar 530 lei ca acum daca e sa adune toate valorile sa se ajunga la 830 lei (cam mult pentru o repartie cred) dar si modul de calcul am calculat cat ar revenii la fiecare persoan in parte folosindu-ne de metoda cota parte si am ajuns la concluzia ca este undeva pe la 55 lei nu unii 22 lei si restul 130 dar se pare ca pt acest administrator abuzurile sunt la ordinea zilei am mai scris pe acest site si cu alte ocazii despre abuzurile grosolane care sa petrec dar deh somnul natiuni naste monstri.
Depinde ce fel de reparatie este aceea.
Poate nu stiti preturile cerute de prestatori. Unii cer mai mult, altii mai putin, dar cand te prind la inghesuiala, cand trebuie sa repari de urgenta se mai arunca la pret. Cand ti se revarsa mizeria din conducta de evacuare in subsol, nu mai stai sa te gandesti si sa negociezi, ca-ti spune "pa" si pleaca, lasandu-te cu rahatul in subsol... Scuzati-ma, dar cred ca n-ati vazut vreodata cum arata o conducta sparta din care colcaie mizeria, raiul gandacilor cat degetul... In fine....
Reparatia se imparte proportional cu suprafata apartamentelor, dar, daca la dv. in asociatie se obisnuieste sa se repartizeze cheltuiala pe coloana cu pricina - acum o coloana, peste o luna alta coloana s.a.m.d. -, atunci el imparte conform cutumei.
In loc sa ne spuneti noua si sa facem presupuneri, mai bine l-ati intreba pe el direct, fara intermediari care poate nu inteleg bine, poate el nu explica bine..... E mai sigur sa incercati sa va lamuriti de la el direct.
Desigur ca sa voi face am consultat acest forum special ca sa stiu cat de mult am sau n-am dreptate pentru a nu ma duce asa cu acuzatii nefondate .
Cat despre reparatie ce va pot spune este ca acesta a lasat in grija noastra a locatarilor sa ne ocupam de ea iar vecni mei grozavi toti ziceau "de ce sa ma bag eu" de am stat cu materiile fecale mirositoare peste 10 zile in un final dupa ce zis de problema administrator nu a luat nicio masura am facut sesizare la serviciu specializat din primarie si abia atunci sa rezolvat problema.
Cheltuielile lunare in asociatie ca si costul reparatiilor instalatiilor comune se repartizeaza de administrator dar cu acordul comitetului executiv, verificarea facuta de cenzor si aprobarea data de presedintele asociatiei.
Cei de care am spus mai sus sunt oameni alesi de proprietari in adunarea generala si in care avem incredere pentru ca altfel alegem altii.
Legislatia prevede ca repartizarea costului reparatiilor partilor comune, instalatiilor comune sa se faca proportional cu cota indiviza (suprafata utila). Dar vedeti ca tot legislatia da si definitia a ceea ce inseamna proprietate comuna si aceasta poate fi uneori localizata pe un tronson, alteori pe o scara, alteori poate fi o instalatie comuna pentru 2-3 scari s.a.m.d.
Adica fiecare caz trebuie trecut prin filtrul gandirii si al legii.
Daca la dv in asociatie se repara o coloana de apa pe tronsonul apartamentelor 1,5,9,13,17... din patru un patru pe verticala pana la etajul 10, pentru ca acea coloana este comuna doar acestora, iat luna urmatoare se repara coloana ce trece prin ap. 2,6,10,14... si se repartizeaza numai acestora ... si tot asa peste cateva luni la celelalte tronsoane.., nimeni nu pierde, nimeni nu castiga, repartizarea e corecta si legala. Doar ca e mai greu de suportat ca si cheltuiala doar asa pe cate o coloana.
Dar la fel de legal este sa se repartizeze tuturor apartamentelor de pe scara, de fiecare data cand se repara o coloana, indiferent de tronson. In acest caz costul va fi la fel numai ca mai usor de suportat.
Cat priveste pretul, costul, acesta trece prin filtrul comitetului, al presedintelui si cenzorului si nu-l stabileste administratorul. Noi inlocuim la 5-6 luni cate o pereche de coloane (de alimentare si de scurgere) de la subsol pana la etajul unu si ne costa intre 1700-2000 lei de fiecare data in functie de materiale, pozitionare, accesibilitate...
Asa ca inlocuirea unei coloane de scurgere cum se spune in primul mesaj, cu 600 lei, mi se pare un pret mic.
Am aflat tot cand vorbit cu administrator de fapt cheltuielile cu reparatia s-au repartizat numai pe coloana pe care a fost defectiunea nu la toata scara,mi s-a spus ca legea este ambigua si ca daca ar impartii cheltuielile la toata scara pentru acea coloana ar iesii mai mult scandal decat pace.
Cam cat de corect este?
Teava sparta
Iael
Buna ziua,
In scara in care locuiesc s-a spart o teava la subsol.
Dupa inlocuire in respectiva luna de intretinere a fost repartizata toata cheltuiala ... (vezi toată discuția)