avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... apelul poate fi atacat dupa noul cod civil?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

apelul poate fi atacat dupa noul cod civil?

mai multe procese pe fond ,reclamata face apel ,apelul se respinge ca find nefondat printro hotarire definitiva,acum intreb dupa noul cod civil se mai poate ataca aceasta hotarire definitiva?,apelul a avut loc pe 01/apr 2014 ,astazi sar implinii 30 zile calendaristice mai pot sa ma astept la RECURS? sau ceva de genul acesta? .Aceasta hotarire definitiva se redacteaza in termen de? ,se trimite avocatului angajat,sau se trimite la domiciliul meu?,find vorba despre despagubiri materiale trebuie sami gasesc ,,executor judecatoresc,,pt recuperarea prejudiciului produs ?taxa catre executor este una ,,standard,, sau variaza in functie de anumite criterii ?deoarece acest prejudiciu creeat mie sa produs prin incalcarea art,297 cod penal ce sanse sint ca ,,parchetul de pe linga judecatorie ,, sa inceapa demersurile pentru ,,tragerea la raspunderee penala a faptuitorilor,,?
Cel mai recent răspuns: comerciantu , utilizator 23:56, 1 Mai 2014
Buna seara,

Da, hotararea data in apel poate fi atacat cu recurs, depinde totusi ce tip de cauza a fost. Exista si alte cai de atac a hotararii. (art. 483 Cpc.Obiectul şi scopul recursului. Instanţa competentă
(1) Hotărârile date în apel, cele date, potrivit legii, fără drept de apel, precum şi alte hotărâri în cazurile expres prevăzute de lege sunt supuse recursului.
(2) Nu sunt supuse recursului hotărârile pronunţate în cererile prevăzute la art. 94 pct. 1 lit. a)-i), în cele privind navigaţia civilă şi activitatea în porturi, conflictele de muncă şi de asigurări sociale, în materie de expropriere, în cererile privind repararea prejudiciilor cauzate prin erori judiciare, precum şi în alte cereri evaluabile în bani în valoare de până la 500.000 lei inclusiv. De asemenea, nu sunt supuse recursului hotărârile date de instanţele de apel în cazurile în care legea prevede că hotărârile de primă instanţă sunt supuse numai apelului)

Termenul de recurs este de 30 de zile de la comunicare hotararii, cnf 385 Cpc, si nu de 30 de zile de la pronuntare.

Redactare hotararii dureaza aprox 30 de zile, la care se adauga comunicarea catre dvs (nu catre avocat)


Daca nu vi se achita benevol debitul, atunci trebuie sa mergeti la executor, taxa pt acesta si cheltuielile de executare depind de suma de recuperat si de modalitatea de executare.

Daca nu snt sanse sau nu sa inceapa si urmarirea penala depinde de cand a fost comisa fapta, de ce demersuri au fost facute pana acum.. nu cred ca va poate spune cineva cu exactitate...

Succes,
multumesc pt raspunsurile date simple dar mai ales pe imtelesul meu,proces civil cu un asigurator anume care la momentul respectiv a refuzat sa ma despagubeasca ,pe FOND am cistigat mi sa admis in totaitate ,au facut APEL nu sa prezentat din nou nimeni sa respins apelul ca find nefondat si fata de despagubirile cuvenite sa adaugat cheltuieli de judecata adica AVOCATUL pe care lam gasit sa ma reprezinte in stadiul APEL ,PROCESUL ,,LITIGII CU PROFESIONISTII,, parca .Ca urmare a acestei hotariri am facut o plingere penela pt abuz in serviciu ,urmaea acestui abuz aducindumi daune materiale Cam asta este in mare acum probabil va mai urma ceva findca parca totul a fost prea usor ,de mentionat ca din 2011 ma chinui sa recuperez aceste pierderii cine stie cit va mai dura pina voi putea sa ma bucur de banii mei,,banii mei furati de METROPOLITAN LIFE fosta AVIVA asigurari de viata ,Niste HOTII mina in mina cu BANCILE care fura de la amaritii ca mine NERESPECTIND CLAUZELE DIN CONTRACTE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncuviintare executare silita comerciantu comerciantu proces cistigat in instanta in stadiul apel,apelul se respinge ca ,,nefondat,, printro hotarire definitiva ,dupa 45 de zile deschid un dosar de executare ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - data inceperii platii mihaelabellinvia mihaelabellinvia Buna ziua! Am avut in curs o ordonanta presedentiala care mi-a fost acceptata in parte, adica doar pensia alimentara, iar in hotarare scrie asa: \"Stabileşte ... (vezi toată discuția)
Apel respins ca nefondat marafx marafx Am castigat divortul si incredintarea fetitei. s-a facut apel de catre fostul sot si a fost scris: Respinge apelul ca nefondat. Cu drept de recurs în termen ... (vezi toată discuția)