avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intreprindere individuala sau SRL
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intreprindere individuala sau SRL

Buna ziua, care este diferenta intre intreprindere individuala si srl
-intreprinderea individuala poate sa solicite licenta transport rutier de marfuri ?
-i.i. sau srl in cazul activitatii de transport rutier de marfuri ce ma sfatuiti sa infintez?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 14:18, 2 Mai 2014
Se poate infiinta o ii avand ca obiect transport rutier de marfuri. Insa trebuie tinut cont de faptul ca se va cere diploma/act de studii etc. care atesta ca reprezentantul legal al ii este sofer profesionist.
Impozitarea la ii este de 16% impozit pe venit plus cass plus cas, ceea ce inseamna ca sunteti asigurat la pensii si sanatate, pe cand srl-ul nu ofera aceste 'beneficii'.
INSA, la ii se raspunde cu intreg patrimoniul pentru datorii, adica si cel personal. La srl, numai in limita capitalul societatii.
Si ii si srl-ul pot angaja terte persoane.

Acum decizia va apartine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norme metodologice og11/2013 CMARGARIT CMARGARIT Buna ziua Stie cineva au aparut normele la OG11/2013 ca nici macar ARR-ul nu stie ce sa imi raspunda la intrebarea \\" O societate comerciala detine o ... (vezi toată discuția)
Infintare ii transport marfa. Gneagu Gneagu Buna ziua, Detin o duba sub 3,5 tone cu care mai fac transport marfa in jurul localitatii de domiciliu, am primit o oferta de la o firma in vederea ... (vezi toată discuția)
Licenta de transport marfuri cu camion peste 7.5 t SAVUCA SAVUCA Buna ziua, mi-ati putea spune care este procedura obtinerii licentei de transport marfuri pt camion peste 7.5 t? Citisem undeva ca trebuie sa ai in cont, un ... (vezi toată discuția)