avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Decontare bon benzina la asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Decontare bon benzina la asociatie de proprietari

Pentru plata utilitatilor administratorul asociatiei de proprietari a folosit autoturismul propriu iar la sfarsitul lunii a prezentat spre decontare un bon de benzina. Va rog sa imi spuneti daca se poate deconta benzina consumata si cum se face aceasta decontare. mentionez ca la asociatie contabilitatea este tinuta in partida simpla.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:42, 7 Mai 2014
Daca administratorul are CIM nu se poate deconta nimic,
Ca sa se pata deconta combustibilul, asociatia trebuie sa aiba drept de folosinta pentru masina respectiva. Se face un contract de comodat sau de inchiriere. Altfel nu se poate. Unde ati mai pomenit ca o entitate, societate comerciala sau chiar si asociatie de proprietari sa deconteze cheltuieli pentru un bun cu care nu are nici o legatura. E ilegal asa ceva.

Daca administratorul are si altfel de contract si in acesta este prevazut astfel de "decontari" atunci se pot face sub forma de cheltuileli suplimentare, insa tot nu sub forma de decontari asa cum vrea userul.

Mai exista si varianta alternativa a primelor, dar care trebuie aprobata in AG.
Da, aveti dreptate cu CIM-ul. Trebuie contract de comodat pe masina respectiva.

O solutie ar fi sa-i creasca salariul cu o suma fixa. care crestere sa insemne acest consum de benzina, si sa nu-l mai deconteze.
Administratorul poate deconta cartela de metrou in cadrul asociatiei ?
Daca are CIM, da, daca n-are, nu.
Multumesc , are .

Alte discuții în legătură

Contract de comodat handsu handsu Daca presedintele asociatiei de proprietari poate incheia cu asociatia de proprietari la care este peresedinte un contract de comodat ,sa fie retribuit pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat GabrielaSyn GabrielaSyn Buna dimineata, Va rog sa ma sfatuti in urmatoarea problema: lucrez la o firma care imi deconteaza benzina necesara navetei zilnice. Mentionez ca naveta o ... (vezi toată discuția)
Comodat imprimanta Almaris Almaris Daca sediul unei asociatii nu permite gazduirea unei imprimante este neaparat sa existe contract de comodat daca este folosita cea a administratorului, firmei ... (vezi toată discuția)